Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κοινή διακήρυξη Μητροπόλεων και Μουφτειών Θράκης κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Κοινή διακήρυξη Μητροπόλεων και Μουφτειών Θράκης κατά της ενδοοικογενειακής βίας

0

Δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού και να συνεργαστούν στον τομέα της θρησκευτικής αγωγής και της παιδείας για την εμπέδωση του σεβασμού του προσώπου

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της κας Μαρέβας Μητσοτάκη, του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλαντζή, των επικεφαλής και εκπροσώπων Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών, Προέδρων Συλλόγων και Φορέων, της Προέδρου της επιτροπής κατά της ενδοοικογενειακής βίας, υπεγράφη από τους Μητροπολίτες της Θράκης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό,  Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα,  Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και  Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα και τους Μουφτήδες Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου η διακήρυξη κατά της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία ενεκρίθη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Συνεδρία της 5ης Νοεμβρίου.

«Κοινή μας πίστη και πεποίθηση είναι ότι ο άνθρωπος, άνδρες και γυναίκες, ενήλικοι και παιδιά, έχουν την ίδια αξία μπροστά στο Θεό. Είναι ο άνθρωπος η κορωνίδα και ο οικονόμος της δημιουργίας και κατά συνέπεια ο σεβασμός και η ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου, άνδρα και γυναίκας, ενηλίκου και παιδιού είναι απόλυτος. Εκφράζουμε την από κοινού επιθυμία μας να εργασθούμε εντατικά όλοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, μαζί και ο καθένας με τους πιστούς του, για να αντιμετωπίσουμε την ενδοοικογενειακή βία σε οποιαδήποτε μορφή. Δεσμευόμαστε ακόμα να εργασθούμε και να συνεργασθούμε στον τομέα της θρησκευτικής αγωγής και της παιδείας προκειμένου να καλλιεργηθούν στους πιστούς χριστιανούς και μουσουλμάνους ο σεβασμός του προσώπου κάθε ανθρώπου, η προσωπικότητά του και η ελεύθερη βούλησή του. Επιθυμούμε την αρωγή και τη συνεργασία της πολιτείας στην προσπάθειά μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…