Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εθνικό πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Εθνικό πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

0

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η κηδεία της

 

Δηλώσεις των συντρόφων της: Ανδρουλάκη, Γερουλάνου, Καστανίδη, Λοβέρδου, Παπανδρέου, Χρηστίδη

 

 

Η Φώφη Γεννηματά «έφυγε» το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στις 12:04, από τη ζωή, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η υγεία της χειροτέρευσε τις τελευταίες ημέρες και επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ώρες, από το βράδυ της Κυριακής. Ειδοποιήθηκε αμέσως η οικογένειά της, ο σύζυγος και τα παιδιά της, οι οποίοι ήταν μαζί της όταν συνέβη το μοιραίο.

 Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η κηδεία της

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος».

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Με σπαρακτικά λόγια ανείπωτης θλίψης αποχαιρετούν την πρόεδρό τους οι συνοδοιπόροι της. Βαθύς ο πόνος για την απώλειά της και μηνύματα αγάπης,  αναγνώρισης και συμπαράστασης στην οικογένειά της.

Δηλώσεις των συντρόφων της

Δήλωση  Γιώργου Α. Παπανδρέου για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά: «Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο»

Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της.

Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε  πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο.

Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα».

 Δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Γενναία πολιτικός, με  καθαρές και έντιμες θέσεις»

«Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με  καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη.

Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους.

Η Φώφη Γεννηματά, την οποία είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά, έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και εύχομαι Καλό Παράδεισο να έχει …».

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου: «Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου»

Με ανάρτηση του στο twitter εξέφρασε τη θλίψη του ο Ανδρέας Λοβέρδος για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά: «Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!», ήταν η ανάρτηση του.

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη: «Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα»

Με προσωπικό τόνο εξέφρασε ο Παύλος Χρηστίδης τη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Σε ανάρτησή του ο στενός συνεργάτης της και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο ‘Άνθρωπός μας. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα».

Δήλωση Παύλου Γερουλάνου: «Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας»

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία», ήταν η ανάρτησή του.

Δήλωση Χάρη Καστανίδη: « Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε…»

Μήνυμα για τον απροσδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά, έστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Καστανίδης ανέφερε: «Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας».

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης για Μάτι: Δεν έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις

Όσον αφορά τον νέο δικαστικό χάρτη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αποτελεί ιστορική τομή γ…