Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο πολιτικός κόσμος της Ξάνθης αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Ο πολιτικός κόσμος της Ξάνθης αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

0

Συγκλόνισε ο πρόωρος χαμός της – Κύμα συγκίνησης και θλίψης πλημμύρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

Μπαράν Μπουρχάν, βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης: «Τα λόγια είναι φτωχά, μόνο απέραντη θλίψη για έναν μοναδικό άνθρωπο μια ξεχωριστή γυναίκα. Καλό ταξίδι, Πρόεδρε μας»

 

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε ο ξαφνικός, πρόωρος χαμός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, χθες Δευτέρα  25 Οκτωβρίου, μετά από 12 μέρες νοσηλείας, από τότε που η ίδια ανακοίνωσε την υποτροπή της αρχικής της ασθένειας και την αποχώρησή της από την  εκλογική διαδικασία. Συγκλονισμένος δηλώνει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας για την πολιτικό με το πλατύ χαμόγελο που την διέκρινε το ήθος, το ψυχικό σθένος, η ευγένεια ψυχής, ο πολιτικός πολιτισμός, η εντιμότητα,  η μαχητικότητα, η γενναιότητα και ο πατριωτισμός της.  Για την πολιτικό με την βαριά πολιτική κληρονομιά που κατάφερε να διαγράψει την δική της πορεία και να θέσει την δική της πολιτική σφραγίδα σε καιρούς δύσκολους. Την πολιτικό που κατάφερε να διατηρήσει τις ισορροπίες και να κρατήσει ενωμένη και όρθια την παράταξή της όταν γύρω της όλα κατέρρεαν.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψή της στην Π.Ε. Ξάνθης όπου προήδρευσε σε σύσκεψη με τους φορείς

Αποχαιρετισμός στην Φώφη Γεννηματά από τους πολιτικούς της Ξάνθης

Το θλιβερό νέο του πρόωρου χαμού της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισε την τοπική κοινωνία ένα κύμα συγκίνησης πλημμύρισε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Δεν είναι μόνο αυτοί που την γνώρισαν  και συμπορεύτηκαν μαζί της, και πολιτικοί από άλλους χώρους που αναγνώρισαν το ήθος, τον  πολιτικό της ορθολογισμό, αλλά και απλοί πολίτες ιδιαιτέρως γυναίκες που γνώρισαν τον προσωπικό της αγώνα με τον καρκίνο και αντλούσαν απ’ αυτή θάρρος και αισιοδοξία. Όλοι τους είχαν ένα καλό λόγο να πουν και να την αποχαιρετίσουν.

Μπαράν Μπουρχάν, βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης: «Τα λόγια είναι φτωχά, μόνο απέραντη θλίψη για έναν μοναδικό άνθρωπο μια ξεχωριστή γυναίκα.  Μια άξια μαχήτρια και αγωνίστρια μέχρι τέλους. Στάθηκε με αξιοπρέπεια και ήθος σε όλες τις προκλήσεις. Καλό ταξίδι, Πρόεδρε μας».

Δημήτρης Παλτόγλου, γραμματέας ΚΙΝΑΛ Ξάνθης: «Όπως ο πατέρας σου,  ήσουν και θα είσαι για πάντα Φωτεινή!!! Καλό παράδεισο, πρόεδρε Φώφη Γεννηματά»

Ανέστης Αντωνιάδης, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: «Τα νέα είναι απίστευτα. Το σοκ τεράστιο. Το κενό δυσαναπλήρωτο. Έφυγε η Φώφη Γεννήματα. Απότομα, αναπάντεχα, ραγδαία.  Φώφη, κράτησες ψηλά τον ίδιο τον αγώνα της Παράταξης, τον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπεια μέχρι τέλους, ακόμη και απέναντι στον ίδιο τον θάνατο, μέχρι την ύστατη στιγμή. Φεύγεις νέα, αφήνοντας πίσω δυο παιδιά. Η απώλειά σου ενώνει τον πολιτικό κόσμο και υπενθυμίζει το αναπόδραστο της ανθρώπινης ύπαρξης, πέρα από φιλοδοξίες και αντιπαραθέσεις. Όλοι οι σύντροφοι σου από την Ξάνθη, όπως και η νεότερη γενιά της παράταξης μας, σε αποχαιρετούμε, με την αγάπη και τον αυτονόητο παντοτινό σεβασμό μας. Το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη σου οφείλει πολλά. Αιωνία η μνήμη σου. Καλό ταξίδι Φώφη Γεννηματά! Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της».

 Σπύρος Τσιλλιγίρης, βουλευτής ΝΔ Ξάνθης: «Ο πρόωρος χαμός της κ. Φώφης Γεννηματά μας γεμίζει με μεγάλη θλίψη.

Η Φώφη Γεννηματά, μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα με έντονη και μακρόχρονη παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας μας, έδωσε πολλές και κρίσιμες μάχες στη ζωή της πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, τον σύζυγο και τα παιδιά της».

 

Μαρίνα Παυλίδου, πολιτευτής ΝΔ Ξάνθης: « Ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Μια γυναίκα που σφυρηλατήθηκε μέσα στην οικογένεια της να ζει πολιτικά, να σκέπτεται πολιτικά και να είναι πολίτης.  Καμιά φορά, όμως, ακόμη και τα σπαθιά σπάζουν… Κατάφερε να δώσει σε όλους κι ιδίως σε όλες μας τη δύναμη να είμαστε γυναίκες κοπής μοναδικής. Η καθεμία για τον εαυτό της και όλες μαζί ενωμένες. Καλό ταξίδι…»

 

 

Γιαννακίδης Στάθης, ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης : «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσει κανείς τη θλίψη για την μεγάλη απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Ο θάνατος της αποτελεί μία μεγάλη απώλεια για τη χώρα, τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και στους συντρόφους/ισσες  της. Καλό ταξίδι, Φώφη Γεννηματά»!

 

 

 

 

Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης: «Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα, η Φώφη Γεννηματά στάθηκε για δεκαετίες στα πολιτικά πράγματα του τόπου και συνεισέφερε τα μέγιστα στη χώρα, από όλα τα μετερίζια που υπηρέτησε. Με πείσμα, υπομονή, επιμονή και γενναιότητα, στάθηκε όρθια μπροστά στον καρκίνο και έδινε σε όλους μας το παράδειγμα του καλού αγώνα για τη ζωή, με το φωτεινό της χαμόγελο, που πάντα τη συνόδευε και τη χαρακτήριζε. Η ευγένεια της ψυχής της και το ήθος της, ήταν ο καθρέφτης των πράξεων της στον δημόσιο βίο.  Η απώλειά της, αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Αιώνια η μνήμη της».

 

 

Σάββας Μελισσόπουλος, Δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης: Κράτησες ψηλά τον ίδιο τον αγώνα της Παράταξης, αγωνίστηκες για τη συνέχεια και την ιστορική της διαδρομή, δίδαξες αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια μέχρι τέλους, ακόμη και απέναντι στον ίδιο τον θάνατο…

Όλοι οι σύντροφοί σου ειλικρινά σου οφείλουμε πολλά!! Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ γενικότερα σου οφείλει πολλά!!! Σε αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό… Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας Φώφη Γεννηματά…»

 

 

 

Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης: «Άδικος χαμός της Φώφης Γεννηματά. Με αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα και στην τελευταία της, μάχη. Καλό ταξίδι».

 

 

 

Μοτζαχήντ Ντουκιαντζή, πρώην δήμαρχος Μύκης: «Αγαπητή Φώφη Γεννηματά σας εύχομαι καλό ταξίδι!»

Τζεμήλ Καπζά, πρώην δήμαρχος Μύκης: «Η Φώφη Γεννηματά, την οποία είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά, έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και εύχομαι Καλό Παράδεισο να έχει …».

Στέλιος Μωραΐτης, πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης: «Φώφη Γεννηματά!!! Σύμβολο πολιτικής αξιοπρέπειας, ήθους και εντιμότητας! Καλό Ταξίδι, καλό παράδεισο, Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια σου».

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας

“Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια”, αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στην επίσημη ανακοίνωσή του για τον θάνατο της προέδρου του. Όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, “η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας”.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…