Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δρομολογείται  η μεταστέγαση του 1ου & 2ου Ειδικών Σχολείων Ξάνθης στο χώρο του το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (πρώην ΚΕ.Σ.Υ)

Δρομολογείται  η μεταστέγαση του 1ου & 2ου Ειδικών Σχολείων Ξάνθης στο χώρο του το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (πρώην ΚΕ.Σ.Υ)

0

Μέχρι τέλος του χρόνου η δημοπρασία για την μίσθωση χώρου μεταστέγασης του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

 

Το θέμα έχει  αναλάβει  ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης

 

 

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 προσδιόρισε χρονικά ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης την μεταστέγαση του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) απαντώντας σε σχετική επερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης στην ΑΜΘ», Χρήστου Τρέλλη. Ο κ. Ευφραιμίδης διευκρίνισε ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα ισχύει αν πάνε όλα σχετικά με την μειοδοτική δημοπρασία για μίσθωση ακινήτου, διαφορετικά αν υπάρχουν ενστάσεις ή κηρυχθεί άγονη θα επαναληφθεί και θα πάρει παράταση άλλο ένα τρίμηνο η διαδικασία.

Κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία  με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (πρώην ΚΕ.ΣΥ)

Να σημειώσουμε ότι το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ξάνθης είναι μια δομή  με 16 οργανικές θέσεις με ειδικότητες κοινωνικού λειτουργού, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, κ.ά. που παρέχει συμβουλευτική στήριξη σε 300 – 320 παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες και άλλες ιδιαιτερότητες και γνωμοδοτεί ως προς την εκπαιδευτική κατεύθυνσή τους. Η τελική απόφαση ωστόσο είναι των γονέων. Από το 2001 στεγάζεται  στο ισόγειο του 11ου Δημοτικού Σχολείου και άλλαξε τρεις ονομασίες. Αρχικά η δομή ονομαζόταν, ΚΔΑΥ στην συνέχεια ΚΕΔΥ μετά ΚΕΣΥ και τώρα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ο προϊστάμενος της δομής κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, το 2014 κατέθεσε προς τον τότε περιφερειακό διευθυντή κ. Σάββα Μελισσόπουλο να παραχωρηθούν τα γραφεία της δομής ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ  για να στεγαστεί το 1ο Ειδικό Σχολείο Ξάνθης που αντιμετώπιζε στενότητα χώρου καθώς στεγαζόταν με το 12ο δημοτικό καθώς και το 2ο Ειδικό Σχολείο του Τυμπάνου προκειμένου να δημιουργηθεί μία πρότυπη ειδική μονάδα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επεσήμανε δε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για να στεγάσει και τα δύο σχολεία αλλά και είναι θετική η αλληλεπίδραση που θα έχουν με το 11ο δημοτικό.

Η πρόταση Χατζηθεοδώρου για παραχώρηση του χώρου του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ στο 1ο και 2ο Ειδικά Σχολεία Ξάνθης

xatzitheodorou

Μιλώντας για την πρότασή του ο κ. Χατζηθεοδώρου ανέφερε πως την κοινοποίησε και στον τότε αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη αλλά και τότε δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο ο οποίος – όπως είπε –  ενώ ήταν θετικός στην αρχή υποδεικνύοντας μάλιστα τον χώρο όπου στεγαζόταν παλιότερα η πολεοδομία (παλιό νοσοκομείο), αλλά τελικά υπαναχώρησε χωρίς εξηγήσεις. Σ’ ότι αφορά τον κ. Ζαγναφέρη υπέδειξε τον χώρο της Πολυτεχνικής αλλά τελικά κι αυτό δεν προχώρησε.

 

 

 

Ο Ευφραιμίδης και η λύση της μίσθωσης – Δημοπρασία στις 20/12/2021

Φτάνουμε στο τώρα με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη να επισκέπτεται  το χώρο μαζί με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Ξάνθης κ. Εύη Στυλιανίδου και να υιοθετεί την πρόταση Χατζηθεοδώρου αναγνωρίζοντας ότι είναι ο κατάλληλος χώρος για να μεταστεγαστεί το 1ο Ειδικό Σχολείο. Προηγουμένως όμως πρέπει να βρεθεί χώρος για το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και όπως ανέφερε ξεκίνησε να τη δρομολογεί  με μια σειρά ενέργειες.

Ειδικότερα όπως ο ίδιος ανέφερε στη συνεδρίαση του  περιφερειακού συμβουλίου απαντώντας στον κ. Τρέλλη,  έχουν  ξεκινήσει ήδη οι υπηρεσιακές ενέργειες για την εξεύρεση χώρου για το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., εξήγησε δε ότι όπως ορίζει ο νόμος πρέπει να αναζητηθεί πρώτα δημόσιος χώρος σ’ όλο τον νομό. Έχει διενεργηθεί σχετική έρευνα για παραχώρηση, σε όλους τους δημόσιους φορείς και μόνο η Κτηματική υπηρεσία απάντησε αρνητικά, όπως είπε. Έτσι απομένει η άλλη οδός που είναι η διενέργεια μειοδοτικής δημοπρασίας. Και αυτό όπως είπε έχει δρομολογηθεί και αν δεν υπάρξουν κωλύματα θα διενεργηθεί στις 20/12/2021, ενώ την ολοκλήρωση της διαδικασίας μίσθωσης την προσδιόρισε χρονικά στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ή το πρώτο εξάμηνο του 2022 αν προκύψουν κωλύματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…