Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελεγχόμενη η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία της Ξάνθης

Ελεγχόμενη η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία της Ξάνθης

0

40 κρούσματα όλη την εβδομάδα σε Γυμνάσια Λύκεια  – Πέντε θετικά σε μαθητές και ένα σε δάσκαλο στα δημοτικά σχολεία την Πέμπτη

 

«Βροχή» τα εξώδικα από γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα και  να κάνουν τεστ

Κανονικά λειτουργούν το Πρότυπο ΕΠΑΛ  και τα Πειραματικά Δημοτικό και Νηπιαγωγείο

 

 

 

Απόλυτα ελεγχόμενη είναι η επιδημιολογική κατάσταση σ’ όλες τις σχολικές μονάδες του νομού μας και όλων των βαθμίδων. Κρούσματα υπάρχουν αλλά δεν φτάνουν σε ανησυχητικά επίπεδα,  δεδομένου ότι οι μαθητές υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί με rapid test. Αυτό τονίζουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας κα Εύη Στυλιανίδου και Χρήστος Ιωαννίδης αντίστοιχα.

40 κρούσματα όλη την εβδομάδα σε Γυμνάσια Λύκεια – Η κατάσταση  είναι υπό έλεγχο λέει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας

Η εικόνα για Γυμνάσια και Λύκεια του νομού έχει ως εξής: Χθες Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν έξι θετικά κρούσματα σε μαθητές και ένα σε εκπαιδευτικό. Κανένα τμήμα δεν είναι κλειστό. Να σημειώσουμε ότι για να κλείσει τμήμα σύμφωνα με τα νέο πρωτόκολλο θα πρέπει να έχει 50% +1 θετικά κρούσματα κι αυτό έχει συμβεί μόνο σε ένα τμήμα του μειονοτικού σχολείου Ξάνθης. Σε σύνολο εβδομάδας τα θετικά κρούσματα ανήλθαν σε 40 σε σύνολο 7.500 μαθητών και 1.000 καθηγητών: «Αυτό δείχνει ότι  ο δείκτης θετικότητας δεν είναι υψηλός. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό, τα μέτρα τηρούνται. Υπάρχει επιβάρυνση αλλά σε γενικές γραμμές πάμε καλά», επισημαίνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Χρήστο Ιωαννίδης.

 

 

 

Πέντε θετικά σε μαθητές και ένα σε δάσκαλο στα σχολεία την Πέμπτη

Ανάλογη είναι και η εικόνα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως την περιγράφει η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κα Εύη Στυλιανίδου.

Τονίζει δε: «Έχουμε κρούσματα αλλά όχι τόσο πολλά που να ανησυχούμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχουν ευθύνη τα σχολεία για την εκτίναξη των κρουσμάτων στην Ξάνθη. Στα σχολεία όλα είναι ελεγχόμενα. Άλλες δραστηριότητες ευθύνονται».

«Βροχή» τα εξώδικα από γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα και  να κάνουν τεστ

Όμως δεν είναι μόνο τα κρούσματα που καλούνται να διαχειριστούν οι Διευθύνσεις αλλά και την «βροχή» από εξώδικα των γονέων που εκφράζουν την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας και τη διενέργεια τεστ στα παιδιά. Επίσης και τα εξώδικα της συγκεκριμένης Οργάνωσης που ζητούν μάλιστα και χρήματα από διευθυντές. Όλα αυτά μεταβιβάζονται στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης και από εκεί στο υπουργείο. Αντιδράσεις,  έκρυθμες και απρεπείς συμπεριφορές  από γονείς υπήρξαν και έξω από τα σχολεία της Ξάνθης αλλά όπως αναφέρει η κα Στυλιανίδου αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από τους εκπαιδευτικούς.

Κανονικά λειτουργούν το Πρότυπο ΕΠΑΛ  και τα Πειραματικά Δημοτικό και Νηπιαγωγείο

Τέλος να σημειώσουμε ότι κανονικά λειτουργούν το Πρότυπο ΕΠΑΛ και το Πειραματικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο. Το πρότυπο ΕΠΑΛ δέχτηκε όλες τις αιτήσεις από το 2ο ΕΠΑΛ και το Πειραματικό έχει 135 μαθητές. Λειτουργούν επίσης τρία τμήματα ολοήμερα με πληρότητα ενώ μόνο έξι παιδιά που δεν κληρώθηκαν και μεταφέρονται σε όμορο σχολείο με δημόσια δαπάνη. Μάλιστα αναμένεται η έναρξη του νέου αναλυτικού προγράμματος σε συνεργασία με το ΔΠΘ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…