Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανανεώνεται ο στόλος του δήμου Ξάνθης με 22 νέα οχήματα

Ανανεώνεται ο στόλος του δήμου Ξάνθης με 22 νέα οχήματα

0

Θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός  – Προϋπολογισμός 1.800.000 ευρώ

 

10 μακροχρόνια άνεργοι 55 – 65 ετών θα δουλέψουν στον δήμο για 1+1 χρόνο –

Παρατείνονται  οι συμβάσεις των καθαριστριών στο δήμο

 

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της οικονομικής επιτροπής του δήμου παρουσία και των κ. Δημαρχόπουλου, Παπαχρόνη και Γεωργιάδη, μελών από την αντιπολίτευση.

Ανανεώνεται ο στόλος του δήμου Ξάνθης – Θα προμηθευτεί 22 νέα οχήματα

Συγκεκριμένα σ’ ότι αφορά τα θέματα που εγκρίθηκαν χωρίς ιδιαίτερες διαφωνίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης: Το 1ο αφορούσε την κατάρτιση όρων για την δημοπρασία μίσθωσης ακινήτων εντός της δημοτικής αγοράς. Το 2ο μια διόρθωση προηγούμενης απόφασης της οικονομικής που αφορούσε την κατάρτιση όρων για τον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας οχημάτων και μηχανημάτων έργου. Όπως έγινε γνωστό ο δήμος θα προμηθευτεί 22 οχήματα (αυτοκίνητα, φορτηγά,  βυτίο, αγροτικά) με προϋπολογισμό 1.800.000ευρώ προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο του και να καλύψει τις επιχειρησιακές του ανάγκες.

10 μακροχρόνια άνεργοι 55 – 65 ετών θα δουλέψουν στον δήμο

Το 3ο θέμα αφορούσε μια δωρεά ενός ακινήτου που ανήκει στην περιφέρεια προς το δήμο για να το χρησιμοποιήσει για χώρο άθλησης. Το ακίνητο βρίσκεται μεταξύ του  πάρκου του Μ. Αλεξάνδρου και των 2ου και 3ου Γυμνασίων.

Επιπρόσθετα έγινε γνωστό ότι ο δήμος θα προσλάβει 10 άτομα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 – 67 ετών οι οποίοι θα εργαστούν στον δήμο για 1+1 χρόνο όπως προβλέπει το πρόγραμμα.

Παρατείνονται  οι συμβάσεις των καθαριστριών στο δήμο

Επίσης εγκρίθηκε η παράταση έως τις 31/12/2021 των συμβάσεων εργασίας  ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου χρόνου του προσωπικού που  απασχολείται στο Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του δήμου για την αντιμετώπιση της  πανδημίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…