Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέργεια Προχωρούν ταχέως τα έργα σύνδεσης φυσικού αερίου στην Ξάνθη

Προχωρούν ταχέως τα έργα σύνδεσης φυσικού αερίου στην Ξάνθη

0

Πυρετωδώς δουλεύουν τα συνεργεία – Έφτασαν στην Κυψέλη και κατευθύνονται στην επέκταση της Σάρδεων

 

Έγιναν ήδη 60 επισκοπήσεις– 800 νοικοκυριά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για φυσικό αέριο στην Ομάδα “Μηχανικών για το Φυσικό αέριο Ξάνθης”

 

Σε γοργό ρυθμό προχωρούν τα έργα σύνδεσης του φυσικού αερίου στην Ξάνθη. Συνεργεία της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ δουλεύουν πυρετωδώς και ήδη έχουν φτάσει από το τέρμα 28ης Οκτωβρίου όπου ξεκίνησαν στον συνοικισμό της Κυψέλης και οδεύουν προς την επέκταση της Σάρδεων ενώ παράλληλα τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και άλλο συνεργείο από άλλο σημείο σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Πυρετώδεις εργασίες για τα έργα σύνδεσης με φυσικό αέριο

Οι  εργασίες εκσκαφής ξεκίνησαν από τέρμα 28ης Οκτωβρίου την περιοχή του «Φόρου» έχουν περάσει δεξιά προς την οδό Ηλιουπόλεως, έχουν φτάσει στον συνοικισμό Κυψέλης με κατεύθυνση προς την επέκταση της Σάρδεων. Τα συνεργεία με ειδικά μηχανήματα σκάβουν φρεάτια σε βάθος ενός μέτρου και φάρδος μισού μέτρου. Παράλληλα τοποθετούνται και οι αγωγοί απ’ όπου θα περάσει  το αέριο. Στην περιοχή της Κυψέλης δούλευαν χθες δύο συνεργεία.

Έγιναν ήδη 60 επισκοπήσεις– 800 νοικοκυριά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για φυσικό αέριο στην Ομάδα «Μηχανικών για το Φυσικό αέριο Ξάνθης»

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Γιάννης Ιατράκης μέλος της ομάδας «Μηχανικών για το Φυσικό αέριο Ξάνθης», αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών για σύνδεση με φυσικό αέριο: «Έχουμε τουλάχιστον 800 ενδιαφερομένους που τους ενημερώνουμε για το ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλουν. Υπάρχει μια συνεχής κινητικότητα και ενδιαφέρον.  Έχουμε ήδη προβεί σε 60 επισκοπήσεις σε σπίτια.  Έχουμε καθημερινά 5 – 10 τηλέφωνα για νέες συνδέσεις». Όπως διευκρινίζει ο κ. Ιατράκης  κατά την επισκόπηση που αποτελεί φάση της διαδικασίας, υπάλληλος της ΔΕΔΑ ορίζει σε ποιο σημείο της πυλωτής θα μπουν οι μετρητές αν πρόκειται για  διαμέρισμα ή της περίφραξης αν πρόκειται για κατοικία.

Τι δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν για την ενεργοποίηση της εγκατάστασης;

Ενημερωτικά για όσους ενδιαφέρονται από τους »Μηχανικούς για το Φυσικό αέριο Ξάνθης»

Για την ενεργοποίηση της εγκατάστασης θα πρέπει να κατατίθενται:

-πιστοποιητικό αντοχής και στεγανότητας,

-υπεύθυνη δήλωση μηχανικού και τέλος εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός μετρητές

-αντιστοίχιση μετρητών

Τι πρέπει να κάνω μετά την ενεργοποίηση;

Θα χρειαστεί να προσκομίσετε φύλλα καύσης στην ΔΕΔΑ, προκειμένου να εκδοθεί από την ΔΕΔΑ η άδεια χρήσης της εγκατάστασης. Το φύλλο καύσης εκδίδεται από εξειδικευμένο μηχανικό ή τεχνικό καυστήρων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ενέργεια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …