Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μία αλλιώτικη «Ζούγκλα» στην πόλη μας προορίζεται για… εξερεύνηση

Μία αλλιώτικη «Ζούγκλα» στην πόλη μας προορίζεται για… εξερεύνηση

0

Τα εγκαίνια του νέου Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου με παρουσία του Μητροπολίτη

Η Διευθύντρια, Μελανή Καλαϊτζή μίλησε για το νέο ξεκίνημα, τονίζοντας πως αγαπά τη δουλειά της και χαίρεται να περνά την ημέρα της με τα παιδιά

Η Μελανή Καλαϊτζή, ιδιοκτήτρια της «Ζούγκλας» ξεκινά ένα όμορφο ταξίδι με τη μεγάλη της αγάπη, τα παιδιά!

Μέσα σε κλίμα γιορτινό το πρωί του Σαββάτου,30 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιδιωτικού νηπιαγωγείου, «Ζούγκλα» στις 10:30 επί της οδού Σάρδεων 51.Η τελετή έλαβε χώρα στην αυλή του σχολείου όπου και παρευρέθηκε πλήθος κόσμου με σκοπό να στηρίξει και να ενθαρρύνει την νέα επιχειρηματική προσπάθεια της ιδιοκτήτριας, Μελανής Καλαϊτζή. Συνεπώς, προσκλητήριο εγκαινίων συντάχθηκε πριν λίγες μέρες καλώντας μικρούς και μεγάλους να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δύο ευρύχωροι χώροι πλημμυρισμένοι από παιχνίδια είναι έτοιμοι να υποδεχτούν όλους τους μικρούς φίλους προσφέροντας ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής με πλήθος συγγενών και φίλων να στέκουν πλάι στην Νηπιαγωγό-Ιδιοκτήτρια. Το «Ε» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του νέου Νηπιαγωγείου, εξερευνήθηκε στους χώρους, μίλησε με την κ. Καλαϊτζή, η οποία μοιράστηκε τις ιδέες της μαζί μας, γεμάτη ενθουσιασμό και μεράκι να ξεκινήσει αυτό το νέο ταξίδι με συντροφιά τα παιδιά.

Πλήθος φίλων και συγγενών μαζί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση εγκαινίων

Παντελεήμων: «Νέοι άνθρωποι ανοίγουν τα φτερά τους και περιθάλπουν μικρά παιδιά ωσάν τις κλώσσες με τα μικρά τους»

Ο Μητροπολίτης μετά την ολοκλήρωση της τελετής έδωσε το δικό του μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους: «Σήμερα εγκαινιάζεται ένας όμορφος χώρος που θα φιλοξενήσει μικρά παιδιά, νήπια. Όπου ακούει κανείς παιδικές φωνές, εκεί συναντά τη συνέχεια της ζωής. Άλλωστε, οι φωνές των παιδιών δεν ενοχλούν. Απεναντίας, μαρτυρούν τη συνέχεια της ζωής, την «άνοιξη» της ζωής. Η ευλογία του Θεού και η χαρά των γονέων θα συντροφεύουν τα νήπιά μας σε αυτό τους το ταξίδι». Στη συνέχεια, τόνισε κάτι που φέρει βαρυσήμαντο ρόλο στη διαδικασία συγκρότησης της ιδιοσυγκρασίας-ψυχοσύνθεσης ενός νηπίου: «Το σημαντικότερο είναι πως το παιδί αποκτά φίλους από νηπιακή κιόλας ηλικία. Δηλαδή, έρχεται σε επικοινωνία το ένα με το άλλο. Τα παιδιά μοιράζονται κοινές εμπειρίες, βιώματα, έρχονται πιο κοντά, μαθαίνουν να κάνουν φίλους, κοινωνικοποιούνται ».Επίσης, συνεχάρη τη Μελανή αναφέροντας: «Θα ήθελα να συγχαρώ τη Μελανή και τους συνεργάτες της. Είναι αξιέπαινο αυτό της το εγχείρημα, καθώς νέοι άνθρωποι ανοίγουν τα φτερά τους και περιθάλπουν μικρά παιδιά κάτω από αυτά, ό,τι ακριβώς κάνει και η κλώσσα με τα μικρά της στην προσπάθειά της να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε κίνδυνο που καραδοκεί». Τόνισε: «Η ζωή μας είναι ένα πέρασμα. Σημασία έχει τι αφήνουμε πίσω μας, αποκαΐδια ή κάτι καλό. Εύχομαι καλή δύναμη, η φετινή χρονιά ας λειτουργήσει ως μία ζεστή-ζωντανή φωλιά».

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης τέλεσε τα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου

Μελανή Καλαϊτζή: «Τα παιδιά χρειάζονται τα καλύτερα. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μαζί τους την αγάπη μας με αφετηρία το παιχνίδι»

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Μελανή Καλαϊτζή μοιράστηκε με το «Ε» τις σκέψεις της και τη χαρά της δηλώνοντας έτοιμη να υποδεχτεί τους μικρούς εξερευνητές: «Τα παιδιά χρειάζονται τα καλύτερα. Πρέπει να αναδιευρύνουν όλους τους ορίζοντές τους. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για εμένα και που δεν έπαψαν ποτέ να με στηρίζουν. Φτιάξαμε έναν καινοτόμο χώρο εκπαίδευσης, καινούργιο με ό,τι καλύτερο βρήκαμε από άποψη εκπαιδευτικού υλικού. Άλλωστε, όλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τα χρώματα και τα βερνίκια. Απώτερος σκοπός μας είναι να γεμίσουμε έναν χώρο με παιδάκια που θα τους δίνουμε καθημερινά όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε, ώστε να περάσουν στο δημοτικό και να εξελιχθούν μαθησιακά και ιδιοσυγκρασιακά, αφού οι βάσεις πρέπει να τεθούν τώρα, αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή, το σημείο αναφοράς αυτής της προσπάθειας για να επιτευχθεί η ολόπλευρη ανάπτυξή τους, κοινωνικά, πολιτισμικά, μαθησιακά. Θα βασιστούμε πάνω στα παιχνίδια. Έτσι, έχουμε κατασκευάσει μία αυλή με προστατευόμενο δάπεδο τηρώντας απαρεγκλίτως όλα τα μέτρα ασφάλειας. Περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία τα νήπια».

«Ζούγκλα»: Γνωρίζοντας τον χώρο και τους καθηγητές…

Η κ. Καλαϊτζή αναφερόμενη στις εγκαταστάσεις και στους καθηγητές σημείωσε τα εξής: «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το τρίπτυχο: μουσικοκινητική, ψυχοκινητική και θεατρική αγωγή. Όσον αφορά το προσωπικό, στην κάθε αίθουσα θα βρίσκονται δύο νηπιαγωγοί. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και ένας καθηγητής αγγλικής γλώσσας. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 07:30 με 16:00.Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τον καθένα μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον. Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως μολονότι δεν υπάρχουν επιδοτήσεις ΕΣΠΑ, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε διευκολύνσεις».

Λίγα λόγια για τη δική μας… «Ζούγκλα»

Επιπροσθέτως, η Διευθύντρια αποσαφήνισε τη σημασία της ονομασίας, «Ζούγκλα»: «Η δική μας ’’Ζούγκλα ’’αποτυπώνει την ελευθερία, τα όρια, την εξερεύνηση, την επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Είμαστε εδώ για να αποτυπώσουμε τη λεπτή και την αδρή κινητικότητα μέσα από το παιχνίδι». Έχω κάνει μεταπτυχιακό στη θεατρική αγωγή, έχω κάνει πρώτες βοήθειες σε βρέφη και παιδιά. Αγαπώ τη δουλειά μου. Τα παιδιά πρέπει να περιτριγυρίζονται από αγάπη».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…