Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Φωτογραφική εβδομάδα από σήμερα στην Καβάλα

Φωτογραφική εβδομάδα από σήμερα στην Καβάλα

0

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης “The New Normal” στο πλαίσιο της δράσης του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει την πρώτη Φωτογραφική Εβδομάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας από σήμερα, Τετάρτη 25 έως και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Cosmopolis. Το εγχείρημα αυτό υλοποιείται με την οικονομική ενίσχυση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Πρόκειται για μία εβδομάδα δράσεων γύρω από την καλλιτεχνική φωτογραφία, όπως έκθεση των μελών του ΦΟΚ, συμμετοχική έκθεση από πρόσφυγες που διαμένουν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Καβάλας και μέλη του ΦΟΚ, προβολές φωτογραφικών εργασιών όμορων φωτογραφικών ομάδων, προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και ομιλίες για τη φωτογραφία, εργαστήρι φωτογραφίας για μικρούς και μεγάλους και τέλος την δυνατότητα επίσκεψης μιας οπτικής συσκευής (Camera Obscura) και την παρατήρηση ενός φυσικού φαινομένου που οδήγησε στην ανακάλυψη της φωτογραφικής μηχανής και της φωτογραφίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, στο θερινό κινηματογράφο “Ζέφυρο” και στην πλατεία Ελευθερίας Καβάλας και αφορούν εκθέσεις, ψηφιακές προβολές, διαλέξεις, παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικά προγράμματα για την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Σήμερα, Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης των μελών του ΦΟΚ “The New Normal” στο 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, την επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει ο φωτογράφος, Στράτος Καλαφάτης. Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες που προέκυψαν από την πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας.

Τα έργα θα εκτίθενται μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου και θα είναι δυνατή η επίσκεψη της έκθεσης, καθημερινά από 10:00-14:00 και 18:00-22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…