Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το δεκαπενταμελές του Γυμνασίου της Ξάνθης τοποθετείται για τα πρόσφατα γεγονότα

Το δεκαπενταμελές του Γυμνασίου της Ξάνθης τοποθετείται για τα πρόσφατα γεγονότα

4

Επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους και απαντούν στις ψευδείς ειδήσεις που «πλήγωσαν» την εικόνα του σχολείου

Με ανακοίνωση μετά το σάλο που προκλήθηκε, τοποθετήθηκε το 15μελές του γυμνασίου  στην Ξάνθη για τα περιστατικά που συνέβησαν. Η διάθεση των μαθητών ήταν να χαμηλώσουν πλήρως τους τόνους, και να αποκατασταθεί η αλήθεια. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση παρατίθεται παρακάτω:

« To σχολείο μας τις τελευταίες μέρες είναι στο κέντρο της επικαιρότητας λόγω των καταγγελιών για παρενόχληση αλλά και της αποχής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με αφορμή αυτών. Η αποχή οργανώθηκε από το δεκαπενταμελές εν θερμώ με σκοπό την καταγγελία κάθε περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης και όχι την αρνητική κριτική για τους χειρισμούς του σχολείου. Δυστυχώς, όμως, υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση η οποία ξεκίνησε από  αναληθείς αναρτήσεις μαθητών στα κοινωνικά δίκτυα και υιοθετήθηκαν λανθασμένα από το 15μελές και από ειδησιογραφικά δίκτυα ενηλίκων, τα οποία κατηγόρησαν στη συνέχεια τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για απαθή στάση απέναντι στα καταδικαστέα περιστατικά με πλήθος ψευδών πληροφοριών.

Αυτό είναι κάτι το οποίο καταδικάζουμε κατηγορηματικά μιας και η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου έδωσε την κατάλληλη βαρύτητα στο θέμα με πλήρη δικαιοσύνη προς όλες τις πλευρές. Επίσης, καταδικάζουμε την στοχοποίηση των θυτών οι οποίοι έχουν δεχτεί απειλές ακόμα και για την σωματική τους ακεραιότητα. Στόχος δεν είναι να τροφοδοτήσουμε το μίσος και τον εκφοβισμό μεταξύ των συμμαθητών μας. Θα προσπαθήσουμε, όμως, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές να εξομαλύνουμε το αρνητικό κλίμα που επικράτησε.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…