Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Στο σπίτι Χατζιδάκι» ο Μαργαρίτης Σχοινάς

«Στο σπίτι Χατζιδάκι» ο Μαργαρίτης Σχοινάς

0

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη και τον Τοποτηρητή Μουφτή είχε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποίησε από την Πέμπτη 3 Ιουνίου έως το Σάββατο 5 Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Σήμερα, Σάββατο 5 Ιουνίου ο αντιπρόεδρος ολοκλήρωσε την περιοδεία του με την επίσκεψή του στην Ξάνθη. Ο κ.Σχοινάς, επισκεπτόμενος το σπίτι Χατζηδάκι ανέφερε: «Κάναμε το πρόγραμμα, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε από τον Έβρο όπου η έμφαση ήταν στο μεταναστευτικό ,μετά ακολούθησε η Κομοτηνή όπου ήρθαμε σε επαφή με την Οικονομία και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τέλος η περιοδεία κλείνει με την επίσκεψη στην Ξάνθη με το έντονο στοιχείο του πολιτισμού». Στη συνέχεια , πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση του αντιπροέδρου στους εσωτερικούς χώρους της οικίας του Χατζιδάκι.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμων, ο τοποτηρητής Μουφτή Ξάνθης, ο αντιπεριφερειάρχης ,Νίκος Ευφραιμίδης, o δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, ο πρόεδρος στην Επιτροπή για τη  διαχείριση της «Οικίας Χατζιδάκι», Μιχάλης Πουσπουρίκας, και η γενική γραμματέας του δήμου, Σοφία Ψωμά.

Ο Μιχάλης Πουσπουρίκας, έκανε λόγο για «εμβληματικό κτίριο», έργο τέχνης με οικονομική και συνάμα ιστορική προϊστορία, αναφερόμενος στο μεγαλοπρεπές νεοκλασικό.Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου. Εντύπωση προκάλεσε στον αντιπρόεδρο το μουσικό ερέθισμα που απέκτησε ο Χαζτζιδάκις σε μικρή ηλικία. Χαρακτηριστικά, όπως ειπώθηκε στην ξενάγηση ο ήχος από τα κουταλάκια που έριχνε από το παράθυρο του δωματίου του ,επειδή είχε εκνευριστεί με τη μαμά του ,τον οδήγησε στη διαπίστωση πως ο κάθε ήχος γεννά μία νότα.

Ακολούθησε , η συνάντηση του κ.Σχοινά με τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμονα και τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, Μπιλάλ Καρά Χαλίλ .Μέσα σε ένα φιλικό κλίμα καλωσόρισαν τον αντιπρόεδρο και τον ευχαρίστησαν για την προτίμησή του να επισκεφτεί τον τόπο. Στο τέλος, προσφέρθηκαν κάποια αναμνηστικά  στον κ.Σχοινά ως ένδειξη εκτίμησης προς το πρόσωπό του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …