Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέλος τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία από 19/6

Τέλος τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία από 19/6

0

Αυτή την εβδομάδα λαμβάνουν τρία self test οι εργαζόμενοι και την επόμενη εβδομάδα θα λαμβάνουν από τρία μαθητές και εκπαιδευτικοί

 Η πολιτική της διάθεσης αυτοδιαγνωστικών τεστ θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι από κανάλια που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση δωρεάν self test έδωσε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Όπως εξήγησε: «η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια  που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Όπως πρόσθεσε «από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

-73% κρούσματα COVID

-65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID

– 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID

-53% μείωση δείκτη θετικότητας»

Προς επίρρωση των παραπάνω ,οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης, έχοντας λάβει σχετική ενημέρωση, πληροφορούν τους προσερχόμενους στα φαρμακεία ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου οι υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα θα δικαιούνται τρία τεστ .Από την ερχόμενη εβδομάδα 14/6 θα μπορούν να λαμβάνουν self test μαθητές και εκπαιδευτικοί. Το μόνο σίγουρο, όπως επισημαίνουν, είναι πως από τις 19/6 και εξής δεν θα διατίθενται τα σελφ τεστ στα φαρμακεία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προβληματισμός από εκπαιδευτικούς και γονείς για τις παρελάσεις

Αναρωτιούνται γιατί δημιουργούνται συνθήκες κινδύνου για διασπορά ενώ η Βόρεια Ελλάδα κυρί…