Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ «Ζήσε Αθλητικά»: Το πρόγραμμα που φέρνει στα σχολεία Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές

«Ζήσε Αθλητικά»: Το πρόγραμμα που φέρνει στα σχολεία Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές

0

Για να προωθήσουν την ασφαλή κολύμβηση σε θάλασσα και πισίνες

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού,  συνεχίζει τις «τηλεπισκέψεις» του σε Δημοτικά σχολεία ανά την Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Safe Water Sports” υλοποιεί αυτές τις εβδομάδες δράσεις για την πρόληψη θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών.

Με τις «Τηλεπισκέψεις» των αθλητών στα Δημοτικά Σχολεία, προβάλλονται στους μικρούς μαθητές βίντεο και γίνονται παραστατικές παρουσιάσεις, προκειμένου να κατανοήσουν σε βάθος τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν κατά την διάρκεια της κολύμβησης σε θάλασσα ή πισίνα, αλλά και κατά τη διάρκεια δοκιμής θαλάσσιων αθλημάτων, τώρα που πλησιάζουμε στις καλοκαιρινές διακοπές και με αφορμή την 11η Μαΐου, «Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών».

Τα παιδιά μέσα από τις συζητήσεις τους με τους αθλητές ρωτούν, μαθαίνουν και αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την επαφή τους με το νερό.

Οι δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» υπάρχουν διαθέσιμες στο επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php), αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…