Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα

Συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα

0

Από 1η Ιουλίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 1.30 πμ εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν

 

Προχωρά σταδιακά η άρση των μέτρων όσο βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ήδη από το περασμένο Σάββατοη μουσική επέστρεψε στα καταστήματα της εστίασης, ενώ επεκτάθηκε και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μια ώρα, με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται πλέον μέχρι τις 01:30.

Επίσης, από το Σάββατο 12/6 άνοιξαν ξανά τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, ενώ αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα

Τέλος, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Το νέο μεγάλο βήμα στην υλοποίηση των μέτρων χαλάρωσης αναμένεται την 1η Ιουλίου, ημερομηνία που εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα καταργηθεί, ενώ θα αυξηθεί και το όριο των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων στα 300 άτομα, αντί για 100.

Επίσης, έχει ανακοινωθεί ότι θα επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων  στις Περιφερειακές Ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

84 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

Ξεπέρασαν τα 400 στην ΑΜΘ!   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ότι τα νέα εργ…