Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τρία self test από σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τρία self test από σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

0

Από τον Ιούλιο αναμένεται να εξαιρεθούν οι εμβολιασμοί από τους υποχρεωτικούς αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους

 

Από σήμερα έως και Σάββατο 19 Ιουνίου θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί για τα ΓΕΛ, προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Να σημειώσουμε ότι οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από τον Ιούλιο σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο. «Για τον Ιούλιο θα περιορίσουμε την πολιτική σε πιο στοχευμένες ομάδες διότι έχουμε πλέον πολύ υψηλότερο εμβολιασμό, πολύ χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο άρα μικρότερη ανάγκη για τόσο εκτεταμένο testing» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξάμηνη παράταση για την κατοχύρωση δόμησης στα εκτός σχεδίου

Λήγει σήμερα η προθεσμία και παρατείνεται  έως 31 Μαρτίου 2024. Αφορά όσους είχαν υποβάλει…