Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ξάνθη υποδέχεται το καλοκαίρι

Η Ξάνθη υποδέχεται το καλοκαίρι

0

Στις παραλίες του νομού γιόρτασαν οι ξανθιώτες το τριήμερο

Έως 35-36 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα

 

Σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης της Ξάνθης βρέθηκαν οι ξανθιώτες το τριήμερο και κυρίως τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, βοηθούντος και του καλού καιρού.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με σημαντική βελτίωση των καιρικών φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου, οι θερμές αέριες μάζες που εξαπλώνονται από την Αφρική προς την Κεντρική-Ανατολική Μεσόγειο και τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον έως την Κυριακή 27/06, ενώ κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Σήμερα, Τρίτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ τοπικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα όπου οι μέγιστες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι θερμοκρασίες στην Ξάνθη αύριο, Τετάρτη θα φτάσουν έως και τους 33ο C , ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές μετά το μεσημέρι.

Την Πέμπτη, εκτιμάται ότι η θερμοκρασία θα ανεβεί ακόμη περισσότερο, σκαρφαλώνοντας στους 36ο C, και την Παρασκευή στους 34ο C. Οι θερμοκρασίες αυτές αναμένεται να διατηρηθούν και το Σαββατοκύριακο.

Αξίζει να αναφερθεί το σχόλιο του Νίκου Βιδάλη στα «Καιρικά νέα του νομού Ξάνθης», ο οποίος σημειώνει ότι «τις επόμενες ημέρες θα ακούσετε στα δελτία ειδήσεων για καύσωνα διάρκειας και άλλους βαρύγδουπους τίτλους. Μη δίνετε βάση, διότι σε καμία περίπτωση η θερμοκρασία στο νομό μας δε θα ξεπεράσει τους 33-34 βαθμούς, ενώ δε θα λείψει και κάποια αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας, τίποτα όμως το ιδιαίτερο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…