Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή ο πρέσβης των ΗΠΑ

Στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή ο πρέσβης των ΗΠΑ

0

Θα επιθεωρήσουν μαζί με τον ΥΕΘΑ και ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας τον εξοπλισμό για την άσκηση DEFENDER Europe 2021

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν την Παρασκευή, μια μέρα μετά την επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στη Θράκη, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπως ο στρατηγός Christofer Mohan, της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου Επιχειρήσεων (ΤSC), μαζί με τον υποστράτηγο Ivon Jones (CFA), Διοικητή Σχεδίων και Επιχειρήσεων του Βρετανικού Στρατού. Κίνηση που δείχνει και την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ και των NATOϊκών αξιωματούχων στην Ελλάδα.

Όλοι μαζί, διπλωματικοί και στρατιωτικοί παράγοντες, θα επιθεωρήσουν τις προετοιμασίες που γίνονται στο χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για την προώθηση εξοπλισμού και υλικού στις δυνάμεις οι οποίες μετέχουν στην άσκηση DEFENDER Europe 2021.

Χθες, Τετάρτη, “έδεσε” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικανικό μεταγωγικό “LIBERTY Promise” το οποίο μεταφέρει στρατιωτικό υλικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση. Το υλικό άρχισε να εκφορτώνεται από το πρωί. Τις επόμενες ημέρες το υλικό αυτό που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα και ελικόπτερα και οχήματα θα αναπτυχθεί στο νέο εμπορικό τερματικό του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Αυτό το υλικό και όλες τις προετοιμασίες θα επιθεωρήσουν ο κ. Πάιατ, ο κ. Παναγιωτόπουλος και οι στρατιωτικοί που θα τους συνοδεύουν.

Το εν λόγω υλικό, πρόκειται να μεταφερθεί οδικώς αλλά και μέσω του σιδηροδρόμου του Έβρου προς την Κεντρική Ευρώπη όπου έχουν αναπτυχθεί οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

*Πηγή: εφημερίδα Μακεδονία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …