Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κλοπές 32.000 ευρώ με τη μέθοδο της «μαξιλαροθήκης» στο δήμο Παγγαίου

Κλοπές 32.000 ευρώ με τη μέθοδο της «μαξιλαροθήκης» στο δήμο Παγγαίου

0

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα. Γυναίκα πήγαινε σε σπίτια ηλικιωμένων και παρίστανε υπάλληλο της ΔΕΗ. Με το πρόσχημα διαρροής ζητούσε να απομακρύνουν χρυσαφικά και τιμαλφή

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, επτά περιπτώσεις κλοπής από σπίτια ηλικιωμένων και δύο απόπειρες, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος του 2020 – Ιανουάριος του 2021, σε οικισμούς του νομού Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ατόμων ελληνικής υπηκοότητας, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και απάτη.  Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι δύο δράστες, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, με διαφορετικές συνθέσεις οι τέσσερις δράστες  μετέβαιναν με οχήματα στα σπίτια ηλικιωμένων, όπου μια από τις γυναίκες προσποιούμενη την υπάλληλο του Δήμου ή της Δ.Ε.Η. εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας είτε το πρόσχημα της απολύμανσης για την πρόληψη ασθενειών είτε το πρόσχημα της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και προφασιζόμενη την πιθανή καταστροφή χρημάτων και τιμαλφών που βρίσκονταν στο σπίτι, ζητούσε από τους ηλικιωμένους να τα συγκεντρώσουν μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης του ηλικιωμένου αφαιρούσε τις μαξιλαροθήκες με τα συγκεντρωμένα χρήματα και τιμαλφή, καθώς και άλλα χρηματικά ποσά που εντόπιζε στο εσωτερικό των σπιτιών και διέφευγε με το όχημα όπου ανέμενε ο συνεργός της.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν σε επτά περιπτώσεις να αφαιρέσουν από σπίτια ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ περίπου, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θάσος: Τον λήστεψαν έξω από το σπίτι του

Άγνωστος τον χτύπησε με σωλήνα και του πήρε το τσαντάκι με χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο…