Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 8 Μαΐου 2021

0

Μάνα

Γιορτή της Μητέρας και οι μνήμες είναι αβάσταχτες όταν αυτή έχει φύγει για πάντα. Και μπορεί σαν φυσική παρουσία να μην υπάρχει,  υπάρχει όμως σαν μνήμη, σαν συναίσθημα.  Αρχέγονο σύμβολο αγάπης, αυταπάρνησης, τρυφερότητας, δοτικότητας. Η μυρωδιά της αγκαλιάς της, το άγγιγμα των χεριών της, το χαμόγελό της, η έννοια σε κάθε βλέμμα της…

Μάνα αστείρευτη πηγή αγάπης…

Μ.Ξ.


Δηλώσεις… Δραμα- τικές

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος (στα λόγια)  Αριστ. Μωϋσιάδης, διότι, διαβάστε παρακαλώ, η σιδηροδρομική Εγνατία δεν θα διέρχεται από τη Δράμα.

Δηλαδή, συνέβη ακριβώς αυτό που σχολίαζε η στήλη χθες.

Το αποκλειστικά τοπικό-νομαρχιακό, μηδένισε το περιφερειακό έργο. Κι έτσι διαμαρτυρόμενος, κήρυξε την «επανάστασή» του.

Υποστήριξε δε, χωρίς αντίληψη του τι ακριβώς έλεγε πως «οτιδήποτε είναι υπέρ της Δράμας και της ενδοπεριφερειακής συνείδησης θα με βρει αρωγό».

Προφανώς υπάρχει σύγχυση όταν δηλώνει πως προέχει πρώτα η Δράμα και ό,τι την αφορά. Τώρα πως θα καταφέρει να έχει και περιφερειακή συνείδηση με τέτοια στάση και αντίληψη μόνον ο ίδιος το αντιλαμβάνεται.

Τα έχουν αυτά τα μπερδέματα όταν θέλεις να πατάς σε δύο βάρκες.

Δηλαδή και με τη Δράμα και με την Περιφέρεια.

Τώρα αλήθεια πού βρίσκεται;

Γ.Δ.


Χαμένο κύρος πλέον

Αυτός δεν ήταν πρωτομαγιάτικος εργατικός εορτασμός, ήταν μια διχασμένη γιορτή πολλών κομματιών. Μπορεί το κλασικό μήνυμα να μιλάει για ενότητα όπως π.χ. «εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι», όμως στην πράξη άλλα έγιναν και άλλα είδαμε.

Βασικά δηλαδή έλειπε η ενότητα. Μια ενότητα που «έφυγε» εδώ και χρόνια κι ούτε θα ξανάρθει όπως δείχνουν τα πράγματα.

Αυτή και μόνον η διαφορετική εκδήλωση τιμής και μνήμης αποδεικνύει πως δεν υπάρχει συναντίληψη και σεβασμός.

Γι’αυτό και για άλλα πολλά το εργατικό κίνημα έχει χάσει το κύρος και την παρεμβατικότητά του και ο συνδικαλισμός έχει μετατραπεί σε μια μορφή άσκησης εξουσίας κυρίως στον δημόσιο τομέα, ενώ ο ιδιωτικός στην πλειοψηφία απέχει.

Δυστυχώς και ο χώρος αυτός στη χώρα μας έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Γ.Δ.


Περί προσωπικής ευθύνης

Δεν θα παραθέσω φωτογραφία. Εξάλλου υπάρχουν πολλές κατά καιρούς.  Το άσχημο είναι πως δεν μειώνονται. Για τα σκουπίδια ο λόγος και για τα ογκώδη ειδικότερα.

Έτσι, συνήθως βράδυ, ο γείτονας κατεβάζει στρώματα, κλαδιά, παλιά έπιπλα, γλάστρες (με το χώμα) και τα αποθέτει γρήγορα-γρήγορα έξω, δίπλα στους κάδους.

Κι αντί ο αθεόφοβος να πάρει ένα τηλέφωνο στην ειδική υπηρεσία του δήμου να’ ρθουν να τα πάρουν, τ’ αφήνει και αδιαφορεί. Και μένουν εκεί τα πρώην σύμβολα της ευημερίας του νεοέλληνα μέχρι κάποιος γείτονας να φιλοτιμηθεί και τηλεφωνήσει αυτός.

Άλλη μια σύντομη ιστορία περί προσωπικής ευθύνης του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας.

Και για όσους δεν το έχουν, ιδού το τηλέφωνο της υπηρεσίας του δήμου που είναι το 25410 63738.

Γ.Δ.


Κλιμακούμενη Ανάσταση

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν να επισημάνουμε μια ανορθογραφία που διαπίστωσαν οι συμπολίτες την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου.

Για κάποιους λόγους υπήρξαν τρεις διαφορετικές ώρες που ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη».

Έτσι είχαμε μια κλιμακούμενη Ανάσταση λόγω καθυστερημένης, όπως μάθαμε, άφιξης του ιερού φωτός.

Λεπτομέρειες τελικά, σημασία έχει πως σε πολλούς Χριστιανούς άρεσε η ενάτη βραδινή σαν ώρα τέλεσης της Αναστάσιμης λειτουργίας.

Γ.Δ.


Έχουν καταντήσει ρουτίνα

Το πλέον βαρετό και προβλέψιμα πολιτικό γεγονός από τις επισκέψεις των Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη δεν υπάρχει.

Έχει καταντήσει μια ρουτίνα, ένα γεγονός που καμία αξία πλέον δεν έχει, καμία ιδιαίτερη βαρύτητα.

Χασμουρητό και μία από τα ίδια.

Κάνουν τις γνωστές δηλώσεις τους οι επισκέπτες όπως προχθές ο υφυπουργός Εξωτερικών που είπε «μία από τα ίδια».

Τα έχουμε μάθει πλέον απ’έξω. Τ’ ακούσαμε και τ’ ακούμε ξανά και ξανά και η ουσία καμία. Από την άλλη εκδίδει την γνωστή ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το παιγνίδι των εντυπώσεων και δηλώσεων τελειώνει ακριβώς εκεί.

Άφοβα και χωρίς παρεξήγηση θα το ονόμαζα το παιγνίδι του παραλόγου που θα το ζήλευε κι αυτός ο Ιονέσκο.

Γ.Δ.


Άλλα έχουν σημασία

Συζητώντας με φίλο μουσουλμάνο, συμπολίτη πετυχημένο στη δουλειά του, με ταξίδια και παραστάσεις πολλές, πριν λίγο καιρό στη συζήτηση, κατά σύμπτωση, έγινε αναφορά και στις επισκέψεις Τούρκων εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Επειδή η συγκυρία έφερε στην περιοχή μας τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, σας μεταφέρω τι ακριβώς ελέχθη πριν δυο μήνες μεταξύ μας για το θέμα αυτό.

Ο αγαπητός συνομιλητής ήταν και είναι ρεαλιστής γι’αυτό και τόνισε πως επισκέψεις και δηλώσεις τέτοιας μορφής δεν εξυπηρετούν την πλειοψηφία της μειονότητας. Λίγοι είναι αυτοί που θέλουν ν’ακούσουν αυτά τα λόγια. Οι υπόλοιποι ενδιαφέρονται για τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, τις σπουδές των παιδιών τους, να υπάρχει ησυχία και ηρεμία στον τόπο, η οικονομία να προχωρά, η κοινωνία να έχει τις ευαισθησίες της, ο κόσμος όλος να νιώθει ελεύθερος και να εκφράζεται θρησκευτικά και πολιτικά επίσης ελεύθερα.

Κυρίως δε, τόνισε ο συμπολίτης, πως όλα αυτά και η αίσθηση της ασφάλειας που υπάρχει στην χώρα έχουν σημασία κι όχι οι δηλώσεις πολιτικής σκοπιμότητας.

-Πόση αλήθεια κρύβουν τα λόγια του…

Γ.Δ.


Αντιπυρική προστασία

Είμαστε ένας νομός που στα θέματα φυσικών καταστροφών π.χ. πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς έχουμε σταθεί τυχεροί, αλλά και με λήψη έγκαιρων μέτρων πρόληψης.

Έτσι, με συντονισμό και την βοήθεια των υπηρεσιών και εθελοντών, ο τομέας της αντιπυρικής προστασίας είναι σωστά οργανωμένος.

Αυτή η οργάνωση και η επαγρύπνηση θα πρέπει να συνεχιστεί και φέτος και τόσο το περιαστικό μας πράσινο (που έχει και πολλά πεύκα), όσο και τα δάση μας να μην πάθουν ζημιά από φωτιά.

Βέβαια τα δάση μας ψηλά δεν καίγονται εύκολα, αλλά καλύτερη η επαγρύπνηση για να μη συμβεί το κακό.

Γ.Δ.


Αρνητές ιερείς

Έντονα αντέδρασε ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος κατά ανταρτών ιερέων της περιφέρειάς του που πραγματοποίησαν την Αναστάσιμη λειτουργία στις 12.00 κι όχι στις 9.00 όπως είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος. Μάλιστα δήλωσε ότι θα καταθέσει στον Εισαγγελέα Δράμας εναντίον ιερέων που καλούν τους πιστούς σε ανυπακοή των μέτρων κατά της πανδημίας και αποχή από τον εμβολιασμό, αναφέροντας συγκεκριμένη περίπτωση ιερέα που καλούσε όσους φορούσαν μάσκα τη Μ. Παρασκευή να μην πλησιάσουν τον Επιτάφιο.

Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι η μεγαλύτερη μερίδα των αρνητών της πανδημίας και του αντιεμβολιαστικού κινήματος πως είναι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά σε εκκλησιαστικούς κύκλους, ιερέων και λαϊκών, οι οποίοι λειτουργούν ως ζηλωτές και διακινούν απίθανες θεωρίες, όπως ότι το εμβόλιο θα αλλοιώσει το dna των ανθρώπων και θα τους απομακρύνει από το θεό ή ακόμα ότι το εμβόλιο αυτό είναι το σφράγισμα της Αποκάλυψης! Γιατί άραγε το συγκεκριμένο κι όχι όλα τα προηγούμενα μόνο αυτοί ξέρουν βέβαια…

Κι επιτέλους οι Μητροπολίτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τέτοιους ιερείς που απειλούν και αποτρέπουν τον κόσμο από το να εμβολιαστεί. Είναι παράδοξο να δείχνουν οποιαδήποτε ανοχή, τη στιγμή που οι ίδιοι οι Μητροπολίτες έχουν εμβολιαστεί δημόσια, να υπάρχουν ιερείς στις Μητροπόλεις τους που να τους εκθέτουν με τέτοιες ακρότητες, απομακρύνοντας έτσι κι όλους τους σώφρονες πιστούς από τις εκκλησίες.


Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ ορατοί και από την Ξάνθη

Ορατοί και από την Ξάνθη ήταν οι δορυφόροι του Έλον Μασκ. Για όσους είδαν κάτι φωτεινές κουκίδες σε συστοιχία στον ουρανό και φυσικά τους φάνηκε περίεργο… Να εξηγήσουμε πως δεν πρόκειται για εξωγήινους που μας έκαναν απόβαση αλλά για γήινους που κάνουν απόβαση γύρω από την ατμόσφαιρα της γης με δορυφόρους.  Το απίστευτο θέαμα προκλήθηκε από τον γνωστό εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ, και το πρότζεκτ Starlink που υπόσχεται «διαστημικό» ίντερνετ. Συγκεκριμένα πρόκειται για δορυφόρους που περιφέρονται σε χαμηλό ύψος γύρω από τη Γη.

Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή.

Οι φωτεινές συστοιχίες, που έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν, ήταν ορατές από αρκετές περιοχές, όπως τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Κοζάνη, την Ξάνθη και την Αλεξάνδρεια.

Μ.Ξ.


 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …