Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Επιτροπή εξετάζει το άνοιγμα δραστηριοτήτων για εμβολιασμένους

Η Επιτροπή εξετάζει το άνοιγμα δραστηριοτήτων για εμβολιασμένους

0

Εξετάζεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια αρχικά μόνο για εμβολιασμένους, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

 

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συζητά το ενδεχόμενο συμμετοχής των εμβολιασμένων σε περισσότερες δραστηριότητες, δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πανδημία το απόγευμα της Παρασκευής.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται, πως όσοι εμβολιάστηκαν, όχι μόνο κινδυνεύουν λιγότερο να κολλήσουν, ακόμα και όταν εκτεθούν στον ιό, αλλά ακόμα κι αν αρρωστήσουν έχουν μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά και να χρειαστεί να νοσηλευτούν, ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, είπε παρατηρείται σημαντική μείωση στις νέες νοσηλείες των ηλικιακών ομάδων που έχουν εμβολιαστεί.

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε περισσότερες δραστηριότητες, όσων επιλέξουν να εμβολιαστούν.

 

Πιθανό άνοιγμα των γυμναστηρίων για εμβολιασμένους

Μιλώντας στο κανάλι OPEN, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία κάνει πρεμιέρα ο τουρισμός, ως ημερομηνία για την άρση του μέτρου για ραντεβού στα μαγαζιά αλλά και της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση.

Ερωτηθείς για τα γυμναστήρια, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι θέμα χρόνου και ότι βγήκε χθες χρονοδιάγραμμα από την επιτροπή.

«Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης εξήγησε πως θα ανοίξουν γύρω στις 17 δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους ενώ στις αρχές Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…