Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Προσφορά ζωής στους αθλούμενους της Ξάνθης

Προσφορά ζωής στους αθλούμενους της Ξάνθης

0

Δεκατέσσερις απινιδωτές και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών προσέφερε ο δήμος Ξάνθης στους κλειστούς και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους

Κάλεσμα του δημάρχου για συνεργασία, σχεδιασμό και συνδιοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στην Ξάνθη, με τα τοπικά αθλητικά σωματεία

 

Μία ουσιαστική ημέρα προσφοράς στον αθλητισμό ήταν η χθεσινή στην περιοχή μας, όπου με πρωτοβουλία του δήμου Ξάνθης, διανεμήθηκαν εξωτερικοί απινιδωτές και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους του δήμου.

Οι πέντε κλειστοί και επτά ανοιχτοί αθλητικοί χώροι, μαζί με την Πυροσβεστική και το Δημαρχείο απέκτησαν πλέον πλήρη υποδομή προκειμένου να είναι σε θέση να επεμβαίνουν σε κρίσιμα περιστατικά που χρήζουν πρώτων βοηθειών και να σώζουν ζωές.

Εξωτερικό απινιδωτή, φορείο, συσκευή αμπού και πλήρη εξοπλισμό πρώτων βοηθειών περιλαμβάνει η υποδομή που έλαβε κάθε αθλητικός χώρος

Ο Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει την εκπαίδευση

Οι απινιδωτές και ο εξοπλισμός παραδόθηκαν στους υπεύθυνους των αθλητικών σωματείων την Παρασκευή το πρωί στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» παρουσία του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, του αντιδημάρχου Οικονομικών Μανώλη Φανουράκη, του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας Μπεκήρ ογλού Σουά, του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα αθλητισμού Ματθαίου Σαββίδη και της γ.γ. Σοφίας Ψωμά.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αναλήφθηκε με το σκεπτικό ότι «ο δήμος έχει υποχρεώσεις στους χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, ώστε να τους θωρακίσει από κάθε απρόβλεπτο. Για εμάς είναι μεγάλη ευθύνη να μπορούμε να έχουμε συνέπεια απέναντι στους αθλητές και τους πολίτες». Όπως σημείωσε, για τη δημοτική αρχή η ασφαλής εκγύμναση των αθλούμενων και η παροχή μέσων πρώτων βοηθειών είναι εξόχως σημαντική προτεραιότητα, που συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία δικτύου θωράκισης των αθλητών.

Ο κ. Τσέπελης ανέδειξε τη συμβολή του Ερυθρού Σταυρού σε αυτή την κατεύθυνση, ο οποίος θα αναλάβει την εκπαίδευση, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα και θα φροντίσει ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ορθής χρήσης των απινιδωτών και του εξοπλισμού σε κάθε αθλητική εγκατάσταση.

Παράλληλα, ο δήμαρχος εξήγησε ότι στόχος είναι να επεκταθεί αυτό το «δίχτυ ασφαλείας» και σε ανοιχτούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών και γι’ αυτό ο εξοπλισμός αυτός θα βρίσκεται σε πρώτη φάση και στην Πυροσβεστική και το Δημαρχείο, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα.

Οι ερυθροσταυρίτες με την εξειδικευμένη εμπειρία τους αναλαμβάνουν την εκπαίδευση στην χρήση των απινιδωτών και των μέσω προστασίας

Προσεχώς ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό που αφορά όλες τις υποδομές αθλητισμού-πολιτισμού της Ξάνθης

Ευχαριστώντας τα μέλη των διοικήσεων των αθλητικών σωματείων για τη συνεισφορά τους στον εθελοντισμό και τον αθλητισμό της πόλης, ο κ. Τσέπελης τους κάλεσε να συνεργαστούν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες και να ενισχυθεί περισσότερο η υποδομή ασφάλειας ζωής και προστασίας. Ζήτησε παράλληλα σε κάθε αθλητικό χώρο να υπάρχει ένας αρμόδιος για την προφύλαξη και τη συντήρηση των απινιδωτών και του ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, προκειμένου να υπάρχουν πάντα τα μέσα στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη.

Ακόμη, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης των τοπικών συλλόγων, ο κ. Τσέπελης ζήτησε τη συνεργασία όλων στο σχεδιασμό και την προετοιμασία, ώστε να μπορέσει  δήμος Ξάνθης να διοργανώσει μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. «Έχουμε κάνει την πολιτική επιλογή να προετοιμάσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί με εσάς μεγάλες διοργανώσεις. Να συμβάλουμε μαζί στην επανεκκίνηση της μικρομεσαίας οικονομίας της πόλης», ανέφερε ο δήμαρχος, ενημερώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και ο σχεδιασμός για όλες τις υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…