Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Πληθαίνουν οι περιπτώσεις διακίνησης στη Θράκη

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις διακίνησης στη Θράκη

0

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την Τρίτη , στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση στην παρέβρια περιοχή Γεμιστής Έβρου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σύμφωνα με την αστυνομία, με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα τριάντα πέντε (35) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι καθοδηγούσε πεζούς στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στην τρίτη περίπτωση, στον Πάσσο Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όταν ακινητοποίησε το όχημα επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα και ένα αυτοκίνητο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θάσος: «Μπαξεδάκι» κάνναβης με 56 φυτά στην αυλή

Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης σε Θάσο και Έβρο Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 16/5, σε π…