Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΕΔΕ ιδρύει “Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες”

Η ΚΕΔΕ ιδρύει “Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες”

0

Για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με αφορμή την χθεσινή επέτειο της Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το ∆.Σ. της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδος, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην ίδρυση «∆ικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες». Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, είναι:

-Να ενημερωθεί η παγκόσμια κοινότητα για την πραγματική διάσταση της γενοκτονίας, που διήρκεσε πάνω από δέκα χρόνια και περιελάμβανε μεταξύ άλλων σφαγές και μαζικές εκτοπίσεις πληθυσμών, με συμμετοχή τους σε τάγματα εργασίας, αναγκαστικό εξισλαμισμό γυναικών, κάψιμο χωριών, κλπ.

-Να αναγνωριστεί η γενοκτονία από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.

Τη γενοκτονία του Ποντιακού λαού αναγνωρίζουν σήμερα, εκτός από την Ελλάδα, η Κύπρος, η Αυστρία, η Σουηδία, η Αρμενία, η Ολλανδία, 10 Πολιτείες των ΗΠΑ, 2 Πολιτείες της Αυστραλίας, 2 πόλεις του Καναδά, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η ∆ιεθνής Ένωση Μελετητών των Γενοκτονιών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της ΚΕ∆Ε, όσοι αρνούνται σήμερα την γενοκτονία ουσιαστικά αρνούνται το δικαίωμα των ανθρώπων να διδάσκονται από τα λάθη τους και δυστυχώς, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια μέρα να επαναληφθούν.

Αποφασίστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών η συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής με συντονιστή τον Β’ Αντιπρόεδρο της ΚΕ∆Ε, ∆ημήτρη Κάρναβο, η οποία θα εντοπίσει τις σχετικές πόλεις που φιλοξενούν ποντιακές κοινότητες, θα καταρτίσει και εξειδικεύσει ένα σχέδιο δράσης και θα συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, για την υλοποίηση του στόχου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…