Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Η ΦΕΞ για την επανεκκίνηση λειτουργίας του μουσείου

Η ΦΕΞ για την επανεκκίνηση λειτουργίας του μουσείου

0

Διευκρινίσεις για τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει

Ενημερωτική ανακοίνωση αναφορικά με την επανεκκίνησης της λειτουργίας του μουσείου, σε συνδυασμό με την εκδήλωση του Σαββάτου, εξέδωσε η ΦΕΞ.

Όπως διευκρινίζει: «εγκαινιάστηκε ο καινούριος χώρος του πωλητηρίου του μουσείου, ένας χώρος που περιλαμβάνει αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα της Ξάνθης. Οι επισκέπτες της πόλης πλέον θα μπορούν να πάρουν ένα μικρό κομμάτι της επίσκεψης στην Ξάνθη μαζί τους. Η δημιουργία του πωλητηρίου θα ήταν αδύνατη χωρίς την δωρεά του κ. Μάριου Λάζιου ενός χώρου 120 τ.μ στη ΦΕΞ. Ο νέος αυτός χώρος επί της οδού Βενιζέλου θα αποτελέσει τον νέο χώρο αποθήκευσης και τεκμηρίωσής της διαρκώς αυξανόμενης συλλογής του μουσείου».

Ακόμη, αναφέρεται στη συνεργασία του συλλόγου με το γειτονικό καφέ-μπαρ “Ερμής” προκειμένου να μετατραπεί η αυλή με τα χαμάμ σε έναν καλαίσθητο χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας στη «σκιά του μουσείου». Το «καλλιτεχνικό αυτό καφενείο» θα λειτουργήσει για όλο το καλοκαίρι και όπως κάθε καφέ σύγχρονου μουσείου, φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει πόλο έλξης συζητήσεων και πολιτισμού μέσω των διαφόρων εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει (μουσική, δρώμενα, παρουσιάσεις κα).

«Το ‘μαζί’ μας έλειψε πολύ, σαν σύλλογος που έχουμε 22 εργαστήρια συν το μουσείο, το μαζί λοιπόν ελπίζουμε να επανέλθει στη ζωή μας και μαζί να προχωρήσουμε ,να κάνουμε πράγματα και να ονειρευτούμε ξανά», σημείωσε κλείνοντας μετά την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση της ΦΕΞ ο πρόεδρος της Τσότσος Απόστολος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…