Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα σκαριά ένας πολυχώρος άθλησης στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ  

Στα σκαριά ένας πολυχώρος άθλησης στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ  

0

Δρομολογούνται μια σειρά από έργα μετά από την παραχώρηση οικοπέδων 47 στρεμμάτων από τον ΟΑΕΔ

 

Πρότυπο Ειδικό Σχολείο όλων των βαθμίδων, γήπεδα τένις και εκθεσιακός χώρος,

πύργος αναρρίχησης και κλειστοί χώροι για στίβο και άλλα αθλήματα

Επίσης μεταφορά της Πυροσβεστικής και χώρος πάρκινγκ

 

Το σχεδιασμό του για την επόμενη μέρα του δήμου Ξάνθης ξεδιπλώνει ο Δήμαρχος με αφορμή ένα αίτημα προς τον ΟΑΕΔ για την παραχώρηση τεσσάρων οικοπέδων συνολικά 47 στρεμμάτων στην περιοχή της Εκτενεπόλ κοντά στον Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου.  Ο σχεδιασμός έχει δρομολογηθεί και ο δήμαρχος που έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον τοπικό διευθυντή αλλά και έχει προωθήσει το αίτημα στα κεντρικά του ΟΑΕΔ δηλώνει αισιόδοξος ότι τα σχέδια του δήμου για την αξιοποίηση των οικοπέδων θα πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης, γεγονός που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη του ΟΑΕΔ για την συνεργασία τους.

 Πρότυπο Ειδικό Σχολείο όλων των βαθμίδων

Το πρώτο έργο που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός είναι ένα πρότυπο ειδικό σχολείο όλων των βαθμίδων σε οικόπεδο απέναντι από την εκκλησία. Μια δομή που θα αναβαθμίσει την Ειδική Αγωγή στο νομό και στην περιφέρειά μας.

Πυροσβεστική και χώρος πάρκινγκ

Το δεύτερο οικόπεδο θα χρησιμοποιηθεί για μια νέα κτηριακή δομή που θα στεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Πρόκειται για το ζήτημα της μεταφοράς της Πυροσβεστικής από το κτήριο που στεγάζεται τώρα (δίπλα στο Παζάρι της Ξάνθης) και που απασχολεί χρόνια την υπηρεσία αλλά και τον δήμο. Το νέο κτήριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 8 στρεμμάτων ενώ θα δημιουργηθεί και χώρος πάρκιγκ 130 θέσεων στο υπόγειο και 390 στους άλλους δύο ορόφους σύμφωνα με μία προμελέτη που έχει γίνει.

Γήπεδα τένις και εκθεσιακός χώρος

Το τρίτο οικόπεδο με έκταση 14 στρεμμάτων θα αξιοποιηθεί ως χώρος άθλησης και εκθέσεων. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Τσέπελης θα δημιουργηθούν 8 ανοιχτά γήπεδα τένις και 2 κλειστά που θα μπορούν να προνοούνται οι αθλητές αλλά και να διοργανώνονται αγώνες. Επίσης το πλάνο περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης και τη διαμόρφωση ενός ανοιχτού εκθεσιακού  χώρου για να διοργανώνονται εκθέσεις φορέων.

Πύργος αναρρίχησης και κλειστοί χώροι για στίβο και άλλα αθλήματα

Το τέταρτο οικόπεδο επίσης θα χρησιμοποιηθεί για αθλητικούς σκοπούς και συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Ξάνθης στην περιοχή της Κυψέλης σε χώρο που θα παραχωρηθεί θα τοποθετηθεί ένα πύργος αναρρίχησης 25 μέτρων για όσους επιδίδονται στο σπορ καθώς επίσης θα τοποθετηθεί χώρος με ταρτάν για τους πολίτες που επιθυμούν να αθλούνται και 2 κλειστοί χώροι για αθλήματα στίβου , τραμπολίνου και ενόργανης.

Προβάδισμα στον αθλητισμό δίνει ο δήμος Ξάνθης

Όπως διαπιστώνεται ο σχεδιασμός του δήμου δίνει έμφαση στον αθλητισμό αλλά και στην εκπαίδευση. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο δήμος υπέβαλλε αίτημα για παραχώρηση 3 οικοπέδων στον ΥΠΑΑΤ για αθλητική χρήση. Όπως γήπεδο στο Εύμοιρο συνολικής έκτασης 45 στρεμμάτων, ένα γήπεδο 5Χ5 και ένα κλειστό γήπεδο στίβου, Παιδική Χαρά και γήπεδο 5Χ5 στα Κιμμέρια και  ένα υπερσύγχρονο σκοπευτήριο ολυμπιακών προδιαγραφών στο παλιό πεδίο βολής Σταυρούπολης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…