Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χωρίς κάρτα εισόδου ο μισοί μαθητές του Μειονοτικού

Χωρίς κάρτα εισόδου ο μισοί μαθητές του Μειονοτικού

0
meionotiko

Διευθυντής Μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης, Φ. Σελτσούκ: “Δεν αρνήθηκαν  απλά δεν μπόρεσαν να δηλώσουν στην πλατφόρμα γιατί δεν είχαν τους κωδικούς taxis” 

 Αντικρουόμενες πληροφορίες για τα θετικά self tests – Ένα θετικό βεβαιώνει ο Διευθυντής του Μειονοτικού – Για 10 κάνει λόγο η Δευτεροβάθμια. Η πρεμιέρα στα υπόλοιπα Λύκεια του νομού

 Έντονη ανησυχία και αναστάτωση έχει προκληθεί στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ξάνθης όπως και στην Διεύθυνση  του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης, αφενός  από το γεγονός ότι εμφανίστηκαν  150 από τους 332 συνολικά μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου  χωρίς την απαραίτητη κάρτα εισόδου που προαπαιτεί διενέργεια self test,  δήλωση στην πλατφόρμα του αποτελέσματος και εκτύπωση ή χειρόγραφη κάρτα με υπογραφή γονέα, όσο  από τον  μεγάλο αριθμό θετικών, όπως μας μεταφέρθηκε,  από τα self tests που έκαναν κάποιοι μαθητές μετά την άρνηση της Διεύθυνσης να τους δεχτεί στο σχολείο όπως όφειλε σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

150 μαθητές του Μειονοτικού πήγαν σχολείο με το αχρησιμοποίητο self test στην τσέπη!

Με το self test αχρησιμοποίητο στην τσέπη παρουσιάστηκαν 150 μαθητές  των τριών τάξεων Λυκείου του Μειονοτικού Ξάνθης.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε να τους επιτρέψει την είσοδό τους ούτε καν στο προαύλιο του σχολείου εφόσον δεν είχαν να επιδείξουν τη σχετική κάρτα ότι έκαναν το τεστ  και είναι αρνητικό. Έτσι κάποιοι απ’ αυτούς τους μαθητές κατά την παραμονή τους έξω από το σχολείο, έβγαλαν από την τσέπη το τεστ και το έκαναν! Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τη Δευτεροβάθμια Ξάνθης η οποία ενημερώθηκε από την Διεύθυνση του σχολείου, αναφέρθηκαν 10 θετικά τεστ! Αριθμός ανησυχητικός που τρόμαξε την Διεύθυνση του σχολείου, η οποία και τηρώντας τις οδηγίες συνέστησε τους μαθητές να κάνουν rapid test. Το σχολείο είναι ανοιχτό λειτουργεί με τους υπόλοιπους μαθητές.

Ανησυχητικός αριθμός ασυμπτωματικών στο δήμο Μύκης

Η στάση αυτή των μαθητών προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς επίσης και η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην ορεινή περιοχή δεδομένου ότι πολλοί μαθητές κατάγονται από τα χωριά του δήμου Μύκης.

Διευθυντής Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης, Φ. Σελτσούκ: “Δεν αρνήθηκαν  απλά δεν μπόρεσαν να δηλώσουν στην πλατφόρμα γιατί δεν είχαν τους κωδικούς taxis” 

Καθησυχαστικός ήταν ο Διευθυντής του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου κ. Φεϊμή Σελτσούκ ο οποίος μιλώντας  στο “Ε” απέδωσε το  γεγονός όχι σε άρνηση αλλά σε άγνοια: “Δεν αρνήθηκαν να κάνουν την διαδικασία με τα self tests απλά δεν μπόρεσαν να δηλώσουν στην πλατφόρμα γιατί δεν είχαν τους κωδικούς taxis αφού πολλοί γονείς των παιδιών δουλεύουν στο εξωτερικό. Η Διεύθυνση του σχολείου έστειλε την Παρασκευή στις 11.30 το πρωί mail με αναλυτικές οδηγίες για το πως θα κάνουν το τεστ και πως θα το δηλώσουν ώστε να έχουν την κάρτα εισόδου. Κάποια παιδιά το έκαναν, κάποια όμως δεν το δήλωσαν και μας έφεραν χειρόγραφη τη δήλωση. Δεν το κάναμε δεκτό γιατί έπρεπε να φέρει υπογραφή γονέα”.

Ένα θετικό βεβαιώνει ο Διευθυντής του Μειονοτικού

Σ’ ότι αφορά τα 10 τεστ ο κ. Σελτσούκ δεν το επιβεβαίωσε σημειώνοντας πως: ” Ένα μόνο βγήκε θετικό. Μας ενημέρωσε από την προηγούμενη ο μαθητής μας  και του συστήσαμε να κάνει rapid test.”

Αντικρουόμενες πληροφορίες

Εύλογα ερωτήματα εγείρει το γεγονός από τις αντικρουόμενες πληροφορίες μεταξύ της Δευτεροβάθμιας Ξάνθης  και του Διευθυντή του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης ωστόσο δεν καθίσταται δυνατή η περαιτέρω διευκρίνιση, η οποία πάντως θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σε Λύκειο της πόλης γονιός ενημέρωσε ότι δεν συναινεί με τη διαδικασία

Σ’ ότι αφορά την πρεμιέρα για τα υπόλοιπα Λύκεια του νομού μας όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ Χρήστος Ιωαννίδης υπήρξαν συνολικά 2 – 3 περιπτώσεις σε σχολεία της πόλης που δεν προσήλθαν μαθητές με την κάρτα. Επίσης  υπήρξε και μία περίπτωση όπου ο γονιός ενημέρωσε την Διεύθυνση του σχολείου ότι δεν συναινεί με την διαδικασία. Τέλος υπήρξαν και 20 περιπτώσεις μαθητών που είχαν την κάρτα στο κινητό τους και επειδή τα κινητά απαγορεύονται στα σχολεία υπήρξε ένα θέμα που ωστόσο βρέθηκε λύση και έγινε τελικά  αποδεκτή η πιστοποίηση που είχαν λάβει από την πλατφόρμα  μετά το τεστ στο κινητό τους.

Και οι καθαριστές και οι υπάλληλοι κυλικείου να κάνουν self test

Τέλος, εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία καθημερινά υπάρχει προσωπικό, όπως καθαριστές ή υπάλληλοι κυλικείου. Γι αυτούς όμως δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να προμηθεύονται δωρεάν self tests. Για το λόγο αυτό η Δευτεροβάθμια Ξάνθης έχει στείλει έγγραφο ζητώντας να υπάρχει μέριμνα ώστε το άνοιγμα των σχολείων να είναι απολύτως ασφαλές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…