Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αίτημα για τη δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου κακοποιημένων γυναικών στην Ξάνθη

Αίτημα για τη δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου κακοποιημένων γυναικών στην Ξάνθη

0

Το δίκτυο Είμαστε Μαζί-Έχουμε Φωνή συλλέγει υπογραφές για την υποστήριξη του αιτήματος

 

Συνάντηση της γραμματέα του δήμου με την υφ. Εργασίας για την υπόδειξη των απαιτούμενων ενεργειών

 

Το δίκτυο Είμαστε Μαζί-Έχουμε Φωνή συντονίζει τις ενέργειές του και ζητά υποστήριξη προκειμένου να δημιουργηθεί συμβουλευτικό κέντρο κακοποιημένων γυναικών στην Ξάνθη, στο πλαίσιο των αντίστοιχων που έχουν ιδρυθεί σε άλλους δήμους της χώρας.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του δικτύου σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση: «δίκτυο Είμαστε Μαζί-Έχουμε Φωνή, εδώ και ένα μήνα κινητοποιείται σε εβδομαδιαία βάση γύρω από ένα αίτημα: Την ίδρυση του συμβουλευτικού κέντρου κακοποιημένων γυναικών στο Δήμο Ξάνθης. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί εκατοντάδες υπογραφές από πολίτες της Ξάνθης, ενώ δεν είναι λίγοι και οι σύλλογοι που υιοθέτησαν το αίτημα μας αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα ίδρυσης του κέντρου».

 

Πρόθεση δημιουργίας συμβουλευτικού κέντρου κατά της έμφυλης βίας από τον δήμο

Το αίτημα φαίνεται να ενστερνίζεται και η δημοτική αρχή, καθώς η γενική γραμματέας Σοφία Ψωμά βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα και είχε συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα δημογραφικής πολιτικής, Μαρία Συρεγγέλα, από την οποία έλαβε κατευθύνσεις ως προς τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση αυτή.

Το δίκτυο Είμαστε Μαζί-Έχουμε Φωνή εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή, με αφορμή τη δήλωση της κας Ψωμά μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου ότι «Ο Δήμαρχος έχει την διάθεση να δημιουργήσει μια συμβουλευτική δομή με  άμεση υποστήριξη τέτοιων περιστατικών».

 

Συνεχίζει η συλλογή υπογραφών

Το δίκτυο Είμαστε Μαζί-Έχουμε Φωνή που έχει δημιουργηθεί με αυτό το σκοπό, δίνει νέο ραντεβού για συλλογή υπογραφών σήμερα, Σάββατο στην πλατεία, προκειμένου να ενδυναμωθεί με την υποστήριξη της κοινωνίας το αίτημα και η άμεση υλοποίησή του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…