Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δυσεύρετα και ακριβά τα νέα σπίτια για ενοικίαση στην Ξάνθη

Δυσεύρετα και ακριβά τα νέα σπίτια για ενοικίαση στην Ξάνθη

0
akinita xanthi

 

Από 180 – 280 ευρώ οι γκαρσονιέρες – Ενοίκια έως και 550 ευρώ!

 

«Πάγωσε» λόγω κορωνοϊού το ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών από Βουλγάρους και Τούρκους στην παραλιακή ζώνη του νομού

 

Γερνά επικίνδυνα ο οικιστικός ιστός της πόλης μας και μπαίνει στα αζήτητα προκαλώντας κραδασμούς στην κτηματαγορά αλλά και στις μισθώσεις κατοικιών. Η προσφορά νέων αδιάθετων διαμερισμάτων και κατοικιών είναι αισθητά μειωμένη τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην καλύπτει τη  ζήτηση και να προκαλεί εκτόξευση των τιμών. Το φαινόμενο πιστοποιείται από τις λίστες των κτηματομεσιτικών γραφείων της πόλης μας αλλά και το γεγονός ότι γίνεται ανάρπαστο ευθύς κάθε τι που δηλώνεται αδιάθετο!

Δυσεύρετα τα νέα σπίτια στην Ξάνθη 

Περιγράφοντας την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κτηματαγορά και τα κτηματομεσιτικά γραφεία ο κ. Τσαχιρίδης Αφεντούλης μέλος οτυ Δ.Σ. του συλλόγου Κτηματομεσιτών Ξάνθης αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι κατά τα έτη 2008 – 2009 η οικοδομική δραστηριότητα είχε φτάσει στο pick της στην Ξάνθη. Από το 2010 όμως και μετά έχει σταματήσει με αποτέλεσμα να έχουμε τα σπίτια να παλιώνουν και να μειώνονται τα αδιάθετα αφού δεν κτίζονται νέα. Τα παλιά ακίνητα δεν έχουν ζήτηση αλλά τα νέα δεν επαρκούν για να την  καλύψουν οπότε παρατηρείται έλλειψη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών».

Ακριβά τα ενοίκια – Από 180 – 280 ευρώ οι γκαρσονιέρες – Ενοίκια έως και 550 ευρώ στην Ξάνθη!

Όπως επισημαίνει ο κ Τσαχιρίδης την μεγαλύτερη ζήτηση αυτή την στιγμή την έχουν οι δίχωρες γκαρσονιέρες 40 – 60 τ.μ. και τα διαμερίσματα με 2 και 3 υπνοδωμάτια. 

Ο τιμοκατάλογος που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την προσφορά κα ζήτηση είναι: Μέση τιμή για τις γκαρσονιέρες από 180 – 280 ευρώ και ανώτερη τιμή και 300 ευρώ οι επιπλωμένες.  Τα διαμερίσματα με δύο υπνοδωμάτια ξεκινούν από 280 ευρώ και φτάνουν τα 350 ευρώ ενώ με τρία υπνοδωμάτια από 300 έως και 550 ευρώ! Σε σχέση με την γειτονική Κομοτηνή οι γκαρσονιέρες στην Ξάνθη είναι πιο φτηνές ενώ τα υπόλοιπα διαμερίσματα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. 

«Οι λίστες μας είναι γεμάτες και αλλά τα σπίτια δυσεύρετα. Όποτε κάποιο διαμέρισμα δηλώνεται διαθέσιμο γίνεται ανάρπαστο», αναφέρει ο κ. Τσακιρίδης. 

«Πάγωσε» λόγω κορωνοϊού το ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών από Βουλγάρους και Τούρκους στην παραλιακή ζώνη του νομού

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακιρίδης την τελευταία 5ετία είχε εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον κυρίως από Βουλγάρους αλλά και Τούρκους για αγορά κατοικιών και οικοπέδων στην παραλιακή ζώνη και στους παραλιακούς οικισμούς του νομού μας. Όμως τον τελευταίο χρόνο το ενδιαφέρον έχει «παγώσει». Κι αυτό είναι επακόλουθο της πανδημίας καθώς δεν γίνονται μετακινήσεις για έρευνα αγοράς αλλά και γενικότερα σε συνθήκες πανδημίας επικρατεί η τάση να μην γίνονται αγορές λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί. : «Παραμένει ζητούμενο πότε θα ανοίξουν τα σύνορα και τελικά αν θα έρχονται αλλά και πόσοι και αν τελικά αναθερμανθεί το ενδιαφέρον που υπήρχε παλαιότερα. Αυτή την στιγμή έχουν παγώσει για ευνόητους λόγους», καταλήγει ο κ. Τσακιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…