Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

0

Μία παρατήρηση
Εδώ και λίγο καιρό, σχεδόν μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αρθρογραφεί σε αθηναϊκή εφημερίδα.
Θα ρωτήσει κανείς. Και είναι κακό αυτό; Απεναντίας, είναι ιδιαίτερα θετικό. Απλά το επισημαίνω διότι σπανίως κατά το παρελθόν υπήρχε τόση συχνότητα αρθρογραφίας.
Ο Ν. Ανδρουλάκης συνήθως αρθρογραφεί για επίκαιρα θέματα ή θέματα που είναι «ευρωπαϊκά» μεν αλλά έχουν ενδιαφέρον και για την χώρα μας.
Βέβαια, κάποιοι υποστηρίζουν πως το ενδιαφέρον του Ανδρουλάκη αυξήθηκε λόγω και της επιθυμίας του να είναι υποψήφιος στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
-Εμείς πάντως διαβάζουμε τα άρθρα του.
Γ.Δ.


Πράσινο Ταμείο
Μια φιλική υπενθύμιση προς τους αγαπητούς δημάρχους του νομού μας.
Φαντάζομαι πως το γνωρίζουν βέβαια, αλλά οφείλω να το ξαναπώ ως υπενθύμιση.
Μπορούν λοιπόν, να αξιοποιήσουν πόρους από το γνωστό Πράσινο Ταμείο για να χρηματοδοτήσουν την αγορά και εγκατάσταση φορτιστών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα οποία σύντομα θα κυριαρχούν στους δρόμους.
Γ.Δ.


Άνοιξη εν όψει
Ημερολογιακά από την προσεχή Δευτέρα μπαίνουμε στην Άνοιξη.
Πάει, τον «φάγαμε» που λέει ο λαός τον χειμώνα.
Βέβαια ο Μάρτιος θα έχει τις εξάρσεις του κατά το γνωστό «Μάρτης γδάρτης και παλουκοκάφτης», αλλά ποιος να τον λογαριάσει όταν η Άνοιξη είναι εδώ, όταν το αγαπημένο καλοκαίρι έρχεται γεμάτο υποσχέσεις;
Αισιοδοξία λοιπόν. Μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει πολλά προς το  καλύτερο για όλους.
Γ.Δ.


Είναι και η ψυχική υγεία
Κλείνοντας σχεδόν ένα χρόνο σε συνθήκες πανδημίας κι αφού πήραμε επείγοντα μέτρα, αιφνίδια μέτρα, απροειδοποίητα μέτρα θα πρέπει να μιλήσουμε και για την ψυχική υγεία. Και αυτό δεν αφορά μόνο εκείνους με τα… προβλήματα. Οι συνθήκες της πανδημίας, η απομόνωση, ο φόβος, ο εγκλωβισμός, η διατάραξη της καθημερινότητας, των κοινωνικών σχέσεων, της επαφής και της επικοινωνίας, δεν έχουν αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Για άλλους λίγο, για άλλους περισσότερο τα σημάδια της πανδημίας θα μείνουν εκεί και μετά την έξαρση και αφού βγάλουμε τη μάσκα. Και αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη και οι ειδικοί επιστήμονες που προτείνουν μέτρα και η κυβέρνηση που αποφασίζει.
Ε.Δ.


Καπνοπαραγωγοί
Δεν πρόκειται για υπερβολή.
Οι καπνοπαραγωγοί εκπέμπουν SOS για τις χαμηλές τιμές, για τις αποζημιώσεις που καθυστερούν και μια σειρά άλλων θεμάτων που χρόνια τους ταλανίζουν.
Είναι γεγονός πως ο καπνοπαραγωγός είναι ένας αδικημένος αγρότης. Μία ή δύο το πολύ στις δέκα σοδιές θα είναι ικανοποιημένος για την τιμή. Ασχολείται μ’ένα δύσκολο και απαιτητικό προϊόν, ευαίσθητο και με εργασία και φροντίδα πολλών μηνών.
Από την άλλη, οι περισσότερες εργασίες γίνονται χειρωνακτικά, ολόκληρες οικογένειες απασχολούνται για 500-800 κιλά καπνό, τουλάχιστον για τον ορεινό Μπασμά, λίγο περισσότερη ποσότητα στον «γιακά».
Όσοι δεν γνώρισαν τον καπνό και τις δυσκολίες του δεν μπορούν με τίποτε να καταλάβουν τι σημαίνει καλλιέργεια καπνού, άγχος, αγωνία, κόπος, φροντίδα και τέλος τιμή πώλησης χαμηλή.
Γ.Δ.


Πάμε καλά, προσοχή μη το χαλάσουμε
Είναι γεγονός πως εδώ και αρκετές ημέρες πως το ιικό φορτίο στο νομό μας πως είναι μηδενικό ή ιδιαίτερα χαμηλό ως προς τον κορωνοϊό.
Επισημαίνουμε λοιπόν την ευνοϊκή εξέλιξη για έναν λόγο. Να μην παρασυρθούμε από το χαμηλό σημερινό ποσοστό και χαλαρώσουμε.
Κάθε άλλο τονίζουμε. Φθάσαμε μέχρι εδώ με κόπο και στερήσεις, θα ήταν κρίμα και άδικο να χύσουμε το γάλα τώρα.
Προσοχή λοιπόν, τήρηση του μέτρου με τη μάσκα, κυρίως εμβολιασμό μόλις έρθει η σειρά μας και όλα θα πάνε καλά. Για να γλιτώσουμε από αυτόν τον διάολο που έκανε τις ζωές μας άνω-κάτω.
Γ.Δ.


Εμβολιασμοί: Λίγα λόγια
Η λύση είναι μία: Η αύξηση των εμβολιασμών.
Δεν υποστηρίζω κάτι νέο. Απεναντίας οι περισσότεροι ήδη το γνωρίζουμε και έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας πως μία είναι η προοπτική τόσο της δικής μας προστασίας όσο και των αγαπημένων μας προσώπων. Δεύτερη λύση δεν υπάρχει στον ορίζοντα.
Έτσι, ο συνειδητός πολίτης, ο ευαίσθητος, ο ανθρωπιστής, ο δημοκράτης, ο έξυπνος, ο κοινωνικός και ο λογικός, θα πάει να εμβολιαστεί.
Και όταν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με ικανοποίηση θα πει «έκανα την ανθρώπινη και ηθική μου υποχρέωση. Προς τον εαυτό μου, το σύνολο, την Πολιτεία».
-Αυτό θα κάνουμε κι εμείς κι αυτές τις κουβέντες θα πούμε. Σαν υπεύθυνοι πολίτες.
Γ.Δ.


Προσκοπισμός
Διάβαζα πρόσφατα για τον Προσκοπισμό. Ότι γιορτάστηκε προχθές η Παγκόσμια Ημέρα Προσκοπισμού και πως η Προσκοπική Κίνηση στην χώρα μας συμπλήρωσε 111 χρόνια.
Αυτά όλα με γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω τότε που λυκόπουλο βίωνα κάθε βδομάδα όλη εκείνη την εμπειρία του «Έσο έτοιμος» με τις Ομάδες, τις Ενωμοτίες, με τους αρχηγούς μας, τους Ομαδάρχες, την στολή, τα τραγούδια, τους κόμπους, τα φουλάρια και τα καπέλα.
Κι αργότερα, την ειδική γιορτή μετάβασης από Λυκόπουλο σε πρόσκοπο.
Αναμνήσεις για πρόσωπα, γιορτές, παρελάσεις, μάθηση, ομαδικό πνεύμα, τραγούδια και χαρά και τι να πρωτοθυμηθώ. Νοσταλγία για τα χρόνια της ανέμελης νιότης.
Γ.Δ.


Κάθαρση
Σαν να μην μας έφτανε ο κορωνοϊός και όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που ζούμε ένα χρόνο τώρα, εμβρόντητοι παρακολουθούμε όλα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν μεταφερθεί και μέσα στην Βουλή. Απ’ την μια είναι πολύ θετικό ότι όλο αυτό δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε μια κάθαρση στο χώρο αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες και για μια κοινωνική αλλαγή που θα εκφραστεί μέσα από νομοθετήματα που προσεγγίζουν με σεβασμό, ευαισθησία αντίστοιχες περιπτώσεις και προ παντός διασφαλίζουν και αυστηροποιούν την τιμωρία, χωρίς να παραγράφουν αδικήματα και εγκληματικές πράξεις αυτών που εξ’  ονόματος της όποιας εξουσίας, αλαζονείας (οποία ύβρις!) ασκούν βία σωματική, λεκτική, σεξουαλική  παρενόχληση κακοποίηση και βιασμό σε γυναίκες άνδρες και κυρίως παιδιά και εφήβους. Βιάζουν σώματα και ψυχές για να ικανοποιήσουν τις διαστροφές και τα πάθη των σκοτεινών ψυχών τους!
Δικαιοσύνη για να επέλθει η κάθαρση όπως ακριβώς συμβαίνει στην αρχαία τραγωδία που υπηρετούν που δεν σεβάστηκαν και δημιούργησαν …τραγωδίες σημερινές!
Μ.Ξ.


Σε λειτουργία ιστοσελίδα καταγγελιών: metoogreece.gr
Προς τη σωστή κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην Βουλή κατά την συζήτηση του θέματος.
Προανήγγειλε την αλλαγή του ποινικού κώδικα με την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά των ανηλίκων αλλά και τη λειτουργία της ιστοσελίδας metoogreece.gr, που σχεδιάσθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για τη στήριξη των θυμάτων κακοποίησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη που είχε αποκαλέσει «κίναιδο και παιδεραστή» τον Άρη Βελουχιώτη και είχε επιτεθεί σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν το πορτρέτο του στα γραφεία τους. «Ζήτησα προσωπικά από τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει για την αναφορά του περί κίναιδων και ανακάλεσε. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; Θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; Είστε και οι δύο εντός της αίθουσας» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…