Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δέκα άνδρες πίσω από ληστεία ηλικιωμένης σε χωριό της Δράμας

Δέκα άνδρες πίσω από ληστεία ηλικιωμένης σε χωριό της Δράμας

0

Τον απόλυτο τρόπο έζησε η άτυχη γυναίκα όταν δύο άτομα μπήκαν νύχτα στο σπίτι της, τη φίμωσαν και την έδεσαν για να πάρουν ένα χρυσό δαχτυλίδι και 650 ευρώ

 Ένας από τους εμπλεκόμενους εκμαίευσε από συγγενικό πρόσωπο πληροφορία για ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού μέσα στο σπίτι

Εξιχνιάστηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, στο σπίτι της σε οικισμό της Δράμας, η οποία διαπράχθηκε νυχτερινές ώρες της 9/10-12-2019.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δέκα ανδρών, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ακόμη ενός άγνωστου συνεργού τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι άνδρες αυτοί εμπλέκονται σε υπόθεση ληστείας, η οποία διαπράχθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2019, όταν δύο εξ αυτών, φορώντας κουκούλες , παραβίασαν μπαλκονόπορτα και μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης. Με την απειλή μαχαιριού την φίμωσαν και την έδεσαν με ταινία σε καρέκλα, ενώ στη συνέχεια αφού αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα χρυσό δαχτυλίδι και 650 ευρώ, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας από τους άνδρες εκμαίευσε από το συγγενικό περιβάλλον της ηλικιωμένης πληροφορία για την ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού και τιμαλφών στο σπίτι της, ενώ στη συνέχεια η πληροφορία μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τέσσερις από τους άλλους δράστες.

Έπειτα, οι τρεις από αυτούς με τη βοήθεια και των υπολοίπων, οργάνωσαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν την ληστεία σε βάρος της άτυχης γυναίκας.

Όπως διαπιστώθηκε, προκειμένου η πράξη τους να έχει απόλυτη επιτυχία και να καταστεί αδύνατος ο εντοπισμός τους, μετέβησαν άλλες πέντε φορές στο σπίτι της ηλικιωμένης πριν την διάπραξη της ληστείας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά οχήματα και με διαφορετικές συνθέσεις.

Την ημέρα της ληστείας, έξι από αυτούς μετέβησαν με δύο οχήματα στο εν λόγω σπίτι, όπου οι δύο από αυτούς μπήκαν μέσα και οι υπόλοιποι ανέμεναν εξωτερικά ως τσιλιαδόροι.

Γίνεται μνεία ότι ένας από τους δράστες είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθώς και ότι οι οκτώ από τους υπόλοιπους έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτοκτόνησε ο άστεγος της Μ. Καραολή

Έβαλε τέλος στην ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με χαρτοκόπτη   Ήταν 61 ετών   Ο γνωστός …