Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Παραβίαση καραντίνας και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κάτοικο του δήμου Αβδήρων

Παραβίαση καραντίνας και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κάτοικο του δήμου Αβδήρων

0

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι δεν τήρησε τις ημέρες αυτοπεριορισμού με βάση τις λίστες που λαμβάνει για επιβεβαιωμένα κρούσματα και επιστροφές από το εξωτερικό

 

121 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και 47 για μη χρήση μάσκας το σαββατοκύριακο στην ΑΜΘ

 

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε την Κυριακή σε κάτοικο του δήμου Αβδήρων (πρ. δήμο Σελέρου) για παραβίαση του κατ’ οίκον περιορισμού. Η αστυνομία επιβεβαίωσε την παράβαση με βάση τις λίστες που παραλαμβάνει για όσους καλούνται να τηρήσουν καραντίνα είτε ως επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, είτε λόγω υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού εξαιτίας επιστροφής από το εξωτερικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγες οι φορές που οι λίστες αυτές είτε φτάνουν καθυστερημένα (πχ λίγο πριν λήξει ή αφού λήξει η καραντίνα, είτε περιλαμβάνουν λανθασμένες ημερομηνίες άφιξης ή διατήρησης καραντίνας).

Στην προκείμενη περίπτωση, η εξέταση της ένστασης ως προς την επιβολή του διοικητικού προστίμου θα καθορίσει κατά πόσο πράγματι, παραβιάστηκαν οι όροι της καραντίνας.

 

Οι παραβάσεις και τα πρόστιμα του σαββατοκύριακου στην ΑΜΘ

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.519) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.628) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (993) παραβάσεις και (7) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (750) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, εκ των οποίων (63) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (201) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (195) πρόστιμα 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ, εκ των οποίων (26) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (39) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Τέλος βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη.

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (56.320) έλεγχοι, από τους οποίους οι (8.593) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.134) παραβάσεις και (10) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (907) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, εκ των οποίων (58) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (181) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (175) πρόστιμα 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ, εκ των οποίων (21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (45) παραβάσεις και (10) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ΠΕ Ξάνθης, που αφορά στην επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Τέλος βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…