Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κινητοποίηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σήμερα στην πλατεία

Κινητοποίηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σήμερα στην πλατεία

0

Έντονες αντιδράσεις από το σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, αναφορικά με τις δρομολογούμενες αλλαγές στα πανεπιστήμια

Προκλητικές χαρακτηρίζει τις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ο σύλλογος οικότροφων φοιτητών Ξάνθης, που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, παράσταση διαμαρτυρίας στα ΠΡΟΚΑΤ, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Οι φοιτητές αντιδρούν στο κλείσιμο των πανεπιστημίων εδώ και ένα χρόνο, αλλά και τις προωθούμενες αλλαγές που αφορούν την αστυνόμευση των πανεπιστημίων και την ισότιμη αναγνώριση των πτυχίων κολλεγίων.

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σαν τον κλέφτη, πίσω από την πλάτη φοιτητών, σε αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με τα Πανεπιστήμια κλειστά, κάτι που έχει γίνει πλέον πάγια τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα! Είναι στο χέρι μας να οργανώσουμε την μαχητική μας απάντηση σε συντονισμό και με τους Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε το νομοσχέδιο και όλα αυτά τα μέτρα έντασης της καταστολής να μην περάσουν», αναφέρουν οι φοιτητές του συλλόγου, καταθέτοντας τις παρακάτω διεκδικήσεις:

-Καμία σκέψη για το νομοσχέδιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

-Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις.

-Όχι στην θέσπιση ορίου φοίτησης. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.

-Όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής.

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Ιδρύματα.

-Να δοθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλε-εκπαίδευση στους φοιτητές.

-Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με την άρση των μέτρων περιορισμού.

-Με ευθύνη της διοίκησης της Φοιτητικής Μέριμνας να εξασφαλιστούν τα αναγκαία έγγραφα και να δοθούν στους φοιτητές προκειμένου να επιστρέψουν στην πόλη που σπουδάζουν πριν την εξεταστική.

-Άμεσες προσλήψεις προσωπικού διδακτικού, διοικητικού, καθαριότητας, για την φύλαξη και τη συντήρηση των Ιδρυμάτων και των εστιών. Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων.

-Τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους των εστιών και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εστιακούς φοιτητές για τον γρήγορο εντοπισμό κρουσμάτων.

-Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.

-Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές.

-Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, χωρίς να επιβαρυνθούμε περαιτέρω.

Σήμερα, Πέμπτη 21/01/2021, μέρα Πανελλαδικής δράσης φοιτητικών συλλόγων, διοργανώνεται κινητοποίηση στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Την Παρασκευή 22/01/21 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση έξω από τη λέσχη.

Οι φοιτητές εφιστούν την προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…