Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα 21:00-5:00 από την Παρασκευή-33 νέα κρούσματα στην Ξάνθη

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα 21:00-5:00 από την Παρασκευή-33 νέα κρούσματα στην Ξάνθη

0

Καλπάζει ο κορωνοϊός: 297 διασωληνωμένους και 43 επιπλέον θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

 

Λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε το διπλό θλιβερό ρεκόρ με 297 διασωληνωμένους και 43 νεκρούς και 2.752 νέα κρούσματα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 13/11 τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λογούς εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Να σημειωθεί ότι και κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Άρα από την Παρασκευή, μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (sms με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με sms με κωδικό 6.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι, «σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίζουμε ότι αυτή ΔΕΝ αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, πόσω μάλλον που η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ακόμη, «σε ό,τι αφορά την τηλεργασία κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα».

 

236 κρούσματα στην ΑΜΘ

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, 2752 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και έχουμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 909 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Στην ΑΜΘ τα κρούσματα που εντοπίστηκαν είναι: 48 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, 69 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου, 49 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, 33 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης και 33 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…