Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης

0

Διεκδικούν  μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές

 

 

Συμμετείχαν ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι

 

 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Ξάνθη. Συμμετείχαν ο  Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας: « σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα των σχολείων στην τοπική κοινωνία καθώς και τις προτάσεις μας για ένα ασφαλές και θωρακισμένο Δημόσιο σχολείο στην μεγάλη επιδημιολογική κρίση που περνάει ολόκληρη η κοινωνία», υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Τι διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης

– Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

– Μείωση αριθμού μαθητριών/ών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

– Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών.

– Μείωση – αναδιάταξη της ύλης.

– Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου που πλήττει αυτό το δικαίωμα.

– Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

– Κατάργηση της διάταξης για τις 3μηνες και 6μηνες συμβάσεις αναπληρωτών και του θεσμού των ΑΜΩ.

– Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο των σχολείων, αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

– Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ). Εξασφάλιση κονδυλίων στις Σχολικές Επιτροπές για την επαρκή προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού

– Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή μετάβαση προς και από το σχολείο των μετακινούμενων μαθητριών/ών.

– Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους αλλά και στις μαθήτριες και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και περιορισμός της διάδοσης του ιού.

– Ουσιαστική προστασία των συναδέλφισσώ/ων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

Συμμετέχουμε μαζικά για να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε αυτόν τον αγώνα απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία ολόκληρη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων άνοιξε τις πύλες του για τη λουτρική περίοδο 2023

Λειτουργεί καθημερινά το πηλοθεραπευτήριο καθώς και ο χώρος υδροθεραπείας από τις 8 πμ έως…