Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στενεύει ο «κλοιός» της πανδημίας και στην ΠΑΜΘ

Στενεύει ο «κλοιός» της πανδημίας και στην ΠΑΜΘ

0

24 νέα κρούσματα επιβεβαίωσε χθες ο ΕΟΔΥ στην Περιφέρειά μας. Τέσσερα στην Ξάνθη, δέκα στη Ροδόπη και πέντε στην Καβάλα. Τέσσερα σχολεία της Κομοτηνής στο ‘στόχαστρο’ του ιού

 Μάσκες παντού και απαγόρευση λειτουργίας 00.30-5.00 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα για τις περιοχές που έχουν πορτοκαλί σήμανση

Μίνι lockdown με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες παντού, σε περιοχές με πορτοκαλί σήμανση λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε σε διάγγελμά του χθες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, «Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα», προσθέτοντας ότι λόγω της νέας σφοδρής έξαρσης του ιού, «οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι. Και καθώς δεν αποτελεί επιλογή μου ένα γενικό «lockdown», απαιτούνται άλλου είδους μέτρα. Πιο έξυπνα. Πιο στοχευμένα. Και, τελικά, πιο αποτελεσματικά».

Τα μέτρα των οποίων η εφαρμογή ξεκινά από το Σάββατο στις 6 το πρωί είναι:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους.

Χωρίς αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη η Ξάνθη

Η Ξάνθη παραμένει στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) μετά την ανανέωση του υγειονομικού χάρτη προστασίας και ασφάλειας.

Μετά την ανανέωση του χάρτη πέντε περιοχές έχουν αλλάξει επίπεδο επικινδυνότητας. Συγκεκριμένα, δύο βρίσκονται στο κόκκινο – Επίπεδο 4, καθώς η Καστοριά ακολούθησε την Κοζάνη και έγινε ο δεύτερος νομός, που μπαίνει σε τοπικό lockdown.

Ακόμη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βοιωτία και Σέρρες ανεβαίνουν επίπεδο και από το 2 πηγαίνουν στο 3, και βρίσκονται πλέον σε πορτοκαλί συναγερμό, επομένως θα κληθούν να εφαρμόσουν και τα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Στο επίπεδο 3 βρίσκονται επίσης, η Αττική, το Ηράκλειο, η Αχαΐα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Πέλλα, τα Τρίκαλα και διάφορα νησιά

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η Ξάνθη και η Ροδόπη παραμένουν στο επίπεδο 2 ενώ οι υπόλοιπες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 1.

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην ΑΜΘ-Επιβαρύνονται Καβάλα και Ροδόπη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 99 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και έχουμε 15 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 549 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Στην ΠΑΜΘ, καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα στη Δράμα, 3 στον Έβρο, 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, 4 στην Ξάνθη και 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή.

Στην Κομοτηνή κλείνει τμήμα του 3ου Γυμνασίου λόγω κρούσματος, ενώ λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δεν θα πραγματοποιηθούν τα δια ζώσης μαθήματα με φυσική παρουσία αλλά για όλα τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικής εφαρμογής) θα χρησιμοποιηθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Θετικό κρούσμα εντοπίστηκε και στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής όπου σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας έχει τεθεί όλη η Β’ Λυκείου. Κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στην Α΄τάξη του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής. Το πρώτο κρούσμα σε σχολείο της Ροδόπης τα τελευταία 24ωρα υπενθυμίζουμε ότι καταγράφηκε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…