Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

0

 Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς;
Το ερώτημα είναι που κρύβεται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.
Ο οποίος εγκαίρως τα οργάνωσε όλα γνωρίζοντας πως δεν θα τη γλυτώσει τη φυλακή.
Έτσι, με την ησυχία του και μεθοδικά, ετοίμασε το πού θα πάει να κρυφτεί· όπως και το έκανε.
Τώρα τον ψάχνει η Αστυνομία μεν αλλά η φυγή του αποδεικνύει κάτι. Ότι όλοι οι άλλοι είχαν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους χωρίς να φυγοδικήσουν, αυτός κρύφτηκε σαν κοινός εγκληματίας που δειλιάζει ν’αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και κρύβεται.
Ξεχνώντας πως έτσι ξεφτιλίζεται περισσότερο…
Γ.Δ.


Μερίδα Ρομά αντιδρά
Υπήρξα μάρτυρας των αντιδράσεων μερίδας γονιών Ρομά πρόσφατα. Οι άνθρωποι αυτοί όντας κακομαθημένοι εδώ και χρόνια από την ανοχή της πολιτείας απέναντί τους, διαμαρτύρονταν γιατί ο Μητσοτάκης τους έκοψε το επίδομα που παίρνουν για τα παιδιά τους όταν δεν πηγαίνουν και δεν παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο.
Εάν παρακολουθούν, λαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση, εάν όχι, αυτή σταματάει.
Κι επειδή είχαν καλομάθει μόνον να εισπράττουν, τους κακοφάνηκε τώρα που μπήκε και εφαρμόζεται αυτή η απόφαση.
Γ.Δ.


Εφιάλτης τα κρούσματα
Παγκόσμιος εφιάλτης έχει γίνει πλέον ο κορωνοϊός. Τα κρούσματα αυξάνουν, το ίδιο και οι θάνατοι.
Το δεύτερο κύμα αποδεικνύεται χειρότερο του πρώτου και πλέον οι νεκροί έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.
Εκείνο που αποτελεί μία απορία είναι το γεγονός πως Ευρώπη και ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί περισσότερο έναντι άλλων περιοχών του πλανήτη.
Γενικώς η παγκόσμια εικόνα είναι ιδιαίτερα άσχημη, τόσο από άποψη υγείας λόγω του ιού, όσο και οικονομίας εξαιτίας πάλι του κορωνοϊού. Τον οποίο προσπαθούν όλες οι χώρες να αντιμετωπίσουν όχι μόνον ιατρικά αλλά και με απαγορεύσεις συγχρωτισμού.
Γ.Δ.


Δεν φταίει ο στραβός γιαλός
Εδώ λοιπόν, στο θέμα της αυτοπροστασίας της υγείας του ατόμου και κατ’επέκταση του συνόλου των μελών μιας κοινωνίας, οφείλουμε να κάνουμε μια επισήμανση.
Μπορεί λοιπόν ο γιαλός να είναι στραβός (υγεία) γιατί στράβωσε (λόγω του ιού), όμως υπάρχει και δικό μας φταίξιμο όταν αρμενίζουμε στραβά λόγω δικών μας αποφάσεων.
Δεν φταίει λοιπόν ο στραβός γιαλός, αλλά ο τρόπος που αρμενίζουμε. Είναι τόσο απλό και είναι απορίας άξιο πως δεν γίνεται αυτό αντιληπτό.
-Μας αρέσει ν’αρμενίζουμε στραβά κι ανάποδα κι ας κινδυνεύουμε να πέσουμε στα βράχια…
Γ.Δ.


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…
Σοκ και δέος σ’ όλη τη χώρα μετά την ανακοίνωση των 1.259 κρουσμάτων. Ο κορωνοϊός δείχνει καθαρά ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Συγκινημένος ο Σωτήρης Τσιόδρας που εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό στην ενημέρωση,  είπε πως γίνεται προσπάθεια να αποφύγουμε το ολικό lockdown και πως η μάσκα είναι η μόνη επιλογή. Προειδοποίησε πάντως πως έρχονται δύσκολες μέρες. Οι ΜΕΘ στην Αθήνα έχουν φτάσει στο 80%. Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων έχει και η Ροδόπη με 75 κρούσματα την Τρίτη. Η Ξάνθη προς το παρόν είναι πολύ καλά αλλά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει …
Μ.Ξ.


Βαρεῖαν ἐχθροῖς καὶ φίλοισιν εὐμενῆ Ι
Είναι ο στίχος 809 από την Μήδεια του Ευριπίδη. Ο ποιητής είναι σαφής, δεν αφήνει περιθώρια λάθους η παρανόησης. Ανελέητοι με τους εχθρούς και φίλοι με τους φίλους. Δεν αφήνει καμία αμφιβολία επιείκειας και μαλθακότητας απέναντι στους διαγνωσμένους εχθρούς. Η φιλία πρέπει να τιμάται με την φιλία και η εχθρότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται με θάρρος και γενναιότητα.
Όταν αντιμετωπίζεις τον εχθρό με καλοσύνη δείχνεις αδύναμος όπως πολύ εύστοχα και ο Νίτσε χαρακτηρίζει την καλοσύνη ως αδυναμία. Αν θελήσεις να βρεις το δίκαιό σου με πραότητα και ταπεινότητα σίγουρα θα είσαι ο χαμένος. Στην ζωή και ιδιαίτερα στις διεθνείς σχέσεις των κρατών θα βρεις το δίκαιό σου μόνον μέσα από την δύναμη των αποφάσεων και των όπλων. Οι διεθνείς οργανισμοί ειρήνης έχουν δημιουργηθεί για να βρίσκει φωλιά παρηγοριάς ο ηττημένος και όχι για να του απονέμεται το δίκιό και τα εδάφη του. Είχε πεί χαρακτηριστικά ο Ετσεβίτ μετά την κατάληψη της μισής Κύπρου: Αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπάρουν πίσω την Κύπρο μπορούν να την πάρουν μόνον με τις λόγχες, με τον ίδιο τρόπο  που την πήραμε κι εμείς.
Φ.Ι.


Βαρεῖαν ἐχθροῖς καὶ φίλοισιν εὐμενῆ ΙΙ
Αφού εμείς δεν είχαμε τις ανάλογες λόγχες τρέχαμε στον Ξαβιέ Κουεγιάρ στον ΟΗΕ για να ακούσουμε τα παρηγορητικά λόγια του Ιερέα πριν την ταφή. Μάλλον στην ταφή δεν παρευρεθήκαμε, στο μνημόσυνο μας χάιδεψαν το κεφαλάκι και μας είπαν: άντε στο σπίτι τώρα και αν ξαναχρειαστείτε παρηγοριά, μην διστάσετε, θα έχουμε πάρει και εξαιρετικές μοιρολογίστρες για τις πένθιμες νύχτες σας.
Αφού πέρασε η κακιά η ώρα και οι Μογγόλοι άρχισαν να εισπράττουν από την όμορφη Κυρά Κερύνεια και την Μόρφου, ήρθε η μεγάλη κατραπακιά, κατ ευθείαν στο δόξα πατρί. Γιορτάσαμε όλοι μαζί την  κατάληψη του θρόνου της εξουσίας από το Αμερικανικό ναυτικό. Σκύψτε παιδιά για να είμαστε όλοι ίσοι, χαζοί και έξυπνοι όλοι στην χύτρα ταχύτητος Sitram. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κι αλλιώς, αφού και το θρήσκευμά μας μιλάει για ισότητα, σκύψαμε, αφού πλυθήκαμε βέβαια πρώτα καλού κακού. Πολιτική και θρησκευτική εξουσία ομονόησαν για το καλό του λαού και της Ελλάδος και της Τουρκίας. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί αν δεν θέλουμε οι γείτονες να εκμανούν και να μην υπολογίσουν την ανδρική μας καθαριότητά. Ααα, είπαμε, πριν απ όλα ταπεινοί και μετά Έλληνες…
Φ.Ι.


Βαρεῖαν ἐχθροῖς καὶ φίλοισιν εὐμενῆ ΙΙΙ
Η τήρηση των καθηκόντων μας απέναντι στους γειτόνους και τον προπάτορα Αβραάμ πρέπει να είναι συνεχής και βαθειά. Όσο πιο βαθιά τόσο πιο καλά, ας πονάει και λίγο, τα αγαθά πόνοις κτώνται.
Εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια τώρα έχουμε πιεί τα αμίλητο νερό, προσκύνημα και σιωπή. Άκρα του τάφου σιωπή και του Παναθηναϊκού η ιαχή. Το καλό είναι ότι προχωράμε με δύναμη και σιωπή, εκκωφαντική σιωπή. Πνίγουμε μέσα μας τον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, τον Πλάτωνα και τον Επίκουρο και υμνολογούμε του τυροκόμους της μέσης Ανατολής και τα χάφ του Ολυμπιακού.
Εσείς βλέπετε προκοπή για τούτον τον ιστορικότερο τόπο της υφηλίου. Δεν είναι στις προθέσεις μου να σας απογοητεύσω, γι αυτό και θα θάψω μέσα μου την ιερή αγανάκτηση της φυλής μου.
Φ.Ι.


Ζωή με επιδόματα
Είναι γεγονός πως χιλιάδες Ρομά στη χώρα, πως ζούσαν όχι εργαζόμενοι, αλλά παρασιτώντας. Είχαν εξασφαλισμένα διάφορα προνοιακά επιδόματα με τα οποία και ζούσαν. Μάλιστα κάποιοι ζούσαν και ιδιαίτερα πλούσια.
Τα επιδόματα αυτά πέρα του ότι δίδονταν χωρίς σοβαρό έλεγχο των δικαιούχων, είχαν μετατρέψει τους ανθρώπους αυτούς σε τεμπέληδες. Ελάχιστοι από αυτούς πηγαίνουν να δουλέψουν στα χωράφια και τα αγροκτήματα για συλλογή διάφορων καρπών.
Έτσι, η ελαστική και ανεκτική Πολιτεία υπονόμευε την όλη υπόθεση, δημιουργώντας στρατιές τεμπέληδων ανθρώπων, χωρίς ν’αναφέρουμε τις υπόλοιπες παραβατικές τους δραστηριότητες, όλες ποινικά κολάσιμες.
Γ.Δ.


Ο Λαφαζάνης κατηγορεί τον Τσίπρα για υποκρισία
Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» ξεσκονίζει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας πρόταση μομφή κατά του υπουργού Οικονομικών, για τον νέο πτωχευτικό νόμο που προβλέπει πλειστηριασμούς. Και όπως συμβαίνει συνήθως, σε κάθε κίνησή του ο Αλ. Τσίπρας, βρίσκει μπροστά του κάποιον πρώην σύντροφό του που του θυμίζει τα δικά του πεπραγμένα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αυτή τη φορά τον κατακεραυνώνει με άρθρο του στα “ΝΕΑ”, όπου τον κατηγορεί για υποκρισία και του θυμίζει ότι ο ίδιος διώχθηκε δικαστικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. Γράφει μεταξύ άλλων: “Ως κυβέρνηση έστελνες, Αλέξη, χωρίς έλεος τα ΜΑΤ να χτυπούν αδίστακτα και να μαγνητοσκοπούν παράνομα τους πρώην συντρόφους σου που μάχονταν για να σώσουν πρώτες κατοικίες. Θα ήθελα να ρωτήσω τον Τσίπρα: πότε θυμήθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας; Τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση; Γιατί ως κυβέρνηση στέναζαν κάθε Τετάρτη, στην αρχή τα Ειρηνοδικεία και μετά τα Συμβολαιογραφεία, με πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών νοικοκυριών”.
Για του λόγου του το αληθές, επανήλθε λίγες ημέρες μετά με δεύτερο άρθρο του στο οποίο παραθέτει στοιχεία και ονόματα για τρεις περιπτώσεις πλειστηριασμών πρώτης –και μοναδικής- κατοικίας  επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ έκλεισε το άρθρο του γράφοντας «αυτά τα ολίγα, αφιερωμένα εξαιρετικά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».
Κ.Γ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…