Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Συλλήψεις διακινητών μετά από καταδίωξη στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας

Συλλήψεις διακινητών μετά από καταδίωξη στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας

0

Με κλεμμένο όχημα και κλεμμένες πινακίδες από άλλο ΙΧ η διακίνηση που κατέληξε σε αγροτική περιοχή της Ν. Κεσσάνης

 Συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα, στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό αυτοκινήτου, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, σε αγροτική περιοχή της Νέας Κεσσάνης Ξάνθης, ο οδηγός – διακινητής ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κατευθυνόμενος σε παρακείμενη δασώδη έκταση, αλλά συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συνελήφθη ο συνεργός του, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή στις 16-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Λάρισας, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα, για το οποίο επίσης έχει δηλωθεί κλοπή στις 14-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό (πλησίον του κόμβου Άσπρων Χωμάτων), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε αυτοκίνητο, αλλά ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά, στην επαρχιακή οδό Νέας Περάμου – Ελαιοχωρίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός αλλά συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιχείρησαν να κλέψουν χαλκό από κλειστό εργοστάσιο της Ξάνθης

Συνελήφθη ένα άτομο, που είχε άλλους επτά συνεργούς Συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα, σε ο…