Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Υπεραξία μισθού

Υπεραξία μισθού

0

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την υπεραξία εργασίας όπως διατυπώθηκε από τον Γερμανό οικονομολόγο Κάρλ Μάρξ. Σωστή θεωρία και με λογικές βάσεις που χρησίμευσε για την καλυτέρευση των μισθών και των συνθηκών εργασίας. Μαζί ήρθε και η άνοδος στην εξουσία των υποστηρικτών της Μαρξιστικής θεωρίας.

Από εκεί και πέρα γλέντια, ποτά, τσιγάρα μέχρις ανατολής του ηλίου. Κέφι, χορός, τραγούδι και τσάμικος μέχρι το πρωί. Μετά κατάκλιση όλη μέρα για να αντέξεις να βγάλεις και το επόμενο βράδυ. Πιάνεις δουλειά (τρόπος του λέγειν) στο Υπουργείο, προσέρχεσαι, κλειδώνεις το γραφείο σου , μορφώνεις τον εαυτό σου με λογοτεχνικές γνώσεις και το μεσημέρι ξεκλειδώνεις και αναχωρείς για την ζεστή γωνιά του σπιτιού σου. Τώρα, μπορεί να διοριστείς νηπιαγωγός ή επισκευαστής λαμπτήρων των εθνικών οδών.

Κανένα πρόβλημα, μα κανένα απολύτως. Πηγαίνεις τρείς ώρες (άντε τέσσερις) στην δουλειά και επιστρέφεις στον οικογενειακό οίκο νωρίς προκειμένου να μαγειρέψεις αφού έχεις και οικογένεια. Πρώτα η οικογένεια, δεν θα διαλύσουμε τα σπίτια μας για την δουλειά. Πατρίδα-Θρησκεία-οικογένεια, δεν λέει πουθενά πατρίδα-θρησκεία-δουλειά. Η δουλειά μπορεί να περιμένει, άλλωστε οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να φύγουν, κι αν προσπαθήσουν να διαφύγουν θα τους φάει οι μαρμάγκα της εφορίας μας. Εμείς είμαστε σοβαροί και αυστηροί στην δουλειά μας. Πρόστιμο, δημοπρασία, κατάσχεση. Να εξηγούμαστε απέναντι στους απείθαρχους.  Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους αξιόμαχους πιστούς μας ψηφοφόρους  του Δημοσίου επειδή μερικοί ιδιώτες (IDIOT) Θέλουν να απειθαρχήσουν και να φοροδιαφύγουν. Σ αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι.

Προχωρούμε, ο επισκευαστής λαμπτήρων, μπορεί να είναι πλέον κοντά στην σύνταξη και να μην έχει τόσα κουράγια για να εργαστεί, αυτός θα κοιμηθεί στην καμπίνα του φορτηγού και όταν με το καλό πλησιάσει η ώρα της αποχώρησης θα μεταβεί στο πλησιέστερο τσιπουροπωλείο και αφού ελέγξει επισταμένως την ποιότητα του γαύρου θα τροφοδοτήσει το ευαίσθητο στομάχι του με τρείς καλοψημένες μερίδες. Ύστερα θα κινηθεί κατά τα ειωθότα . Ο μισθός που κατέβαλαν οι φορολογούμενοι θα καταβληθεί και αυτός κατά τα ειωθότα. Δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από τις παραδόσεις μας.

Μέχρις εδώ προσπαθώ να εισχωρήσω στην ιδέα της υπεραξίας της εργασίας αλλά βρίσκω μπροστά μου την ιδέα της υπεραξίας του μισθού. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του δημοσίου που αναφέραμε και οι οποίοι είναι πολλές χιλιάδες εκατοντάδες, θα εισπράξουν στο τέλος της ευδοκίμου υπηρεσίας τους στα κλειδωμένα γραφεία και τσιπουράδικα σύνταξη σαφέστατα κατά πολύ μεγαλύτερη του οποιουδήποτε ιδιώτη, πέραν  του παχυλού εφάπαξ το οποίο δεν θα φθάσει ποτέ ούτε στην πιο τρελή φαντασία των ιδιωτών.  Άρα, σύρομεν γραμμήν οριζοντίαν, κάνουμε την αφαίρεση και ανακαλύπτουμε την νέα οικονομική πραγματικότητα της υπεραξίας του μισθού. Κύριε Κάρολε καλημέρα σας, τα παιδιά καλά;  Η σύζυγος, ο μπατζανάκης, όλα καλά; Χαίρομαι, δόξα τω Θεώ των φορολογουμένων, η Παναγία να τους κόβει συντάξεις και να μας τα δίνει σε εφ άπαξ.

Έτσι προχωράμε, αγκομαχάμε και βρίζουμε τους Αμερικάνους που  παρεπιμπτόντως είναι και φονιάδες των λαών.  Γεμίσαμε την Ευρώπη μορφωμένα Ελληνόπουλα και δεν σταματάμε εδώ, θα γεμίσουμε και την Αμερική και αργότερα και την Ασία. Εμάς δεν μας ξέρουν καλά, δεν πρόκειται να κόψομε τις συντάξεις των ηρωίδων νηπιαγωγών, υπάρχει περιθώριο για τους επιστήμονές μας, ακόμα δεν αρχίσαμε την τροφοδοσία της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, έχουμε μεγάλα περιθώρια μπροστά μας. Ο πλανήτης είναι τεράστιος. Κρατάτε αγάντα για τις συντάξεις των Δημοσίων υπαλλήλων, η μόνη οδός διαφυγής και σωτηρίας των νέων προς τον νήσο Σαχαλίνη.

Φοίβος Ιωσήφ

 • 73 %

  Δεν ξέρω πως σας φαίνεται σαν ποσοστό, σε μένα πάντως εμφανίζεται ως τεράστιο. Είναι το πο…
 • Νήσος Κύρνος

  Το όνομα δεν θέλει καμία συζήτηση ότι είναι Ελληνικό. Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της…
 • 2ας Μεραρχίας

  Τώρα, γιατί 2ας Μεραρχίας και όχι τρίτης, αυτό είναι ένα θέμα που το ξέρουν μόνον οι ειδικ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • 73 %

  Δεν ξέρω πως σας φαίνεται σαν ποσοστό, σε μένα πάντως εμφανίζεται ως τεράστιο. Είναι το πο…
 • Νήσος Κύρνος

  Το όνομα δεν θέλει καμία συζήτηση ότι είναι Ελληνικό. Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της…
 • 2ας Μεραρχίας

  Τώρα, γιατί 2ας Μεραρχίας και όχι τρίτης, αυτό είναι ένα θέμα που το ξέρουν μόνον οι ειδικ…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
 • Κορωνοϊός και παιδί

    Η πανδημία γύρω από τον SARS- Cov-2 (κορωνοϊό), αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση Π…
 • Στη χώρα του καραγκιόζη

  Δε μπορώ ν’ αναπνεύσω Κοπρίτης: Πατέρα, πατέρα. Καραγκιόζης: Τι είναι, αγγελούδια μο…
 • Αλλά-ΖΩ

    Ενάμιση χρόνο σχεδόν μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές η νέα δημοτική αρχ…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κορωνοϊός και παιδί

  Η πανδημία γύρω από τον SARS- Cov-2 (κορωνοϊό), αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση Π…