Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέα δίκη για το δημοτικό πάρκινγκ τον Οκτώβριο

Νέα δίκη για το δημοτικό πάρκινγκ τον Οκτώβριο

0
dimotiko parking 01-empros

Αφορά αγωγή της μισθώτριας κατά του Δήμου και της Π.Ε. Ξάνθης

 

Αναμένεται η απόφαση Πρωτοδικείου για το νέο τίμημα των ακινήτων ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ.

Εκδικάστηκε τον Ιούλιο

 

 

Σε δικαστική εκκρεμότητα είναι δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για την υπόθεση του πρώην δημοτικού πάρκινγκ και την προσπάθεια πλειστηριασμού των ακινήτων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ.

sevathΑναμένεται η απόφαση Πρωτοδικείου για το νέο τίμημα των ακινήτων ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ

Ειδικότερα όπως μας πληροφόρησε η σύνδικος πτώχευσης κα Σταυρούλα Λιάκου έχει πραγματοποιηθεί η δικάσιμος εντός του Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Ξάνθης και αναμένεται η έκδοση της απόφασης που αφορά τον ορισμό του νέου τιμήματος. Υπενθυμίζεται πως οι διαδικασίες πλειστηριασμού των ακινήτων είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο μετά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που κρίθηκαν άγονες. Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία επανακαθορισμού του τιμήματος σε μικρότερη τιμή προκειμένου να προσελκύσει αγοραστές.  Η ΣΕΒΑΘ έχει ακόμη ένα μικρό ακίνητο ωστόσο δεν έχει αρτιότητα και δεν είναι αξιοποιήσιμο.

sepek-emprosΣτην ΣΕΠΕΚ έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος πλειστηριασμών του κυρίου κτίσματος που δεν είχε αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα ανοίξει κι εδώ η διαδικασία μείωσης της τιμής. Κυρίως το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ακίνητο. Θυμίζουμε ότι το κεντρικό ακίνητο του εργοστασίου βγήκε για πρώτη φορά σε πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 16 Οκτωβρίου του 2014 με τιμή πρώτης προσφοράς τα 10,9 εκ. ευρώ, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζουμε πως μετά από επαναληπτικούς πλειστηριασμούς και περαιτέρω μειώσεις της τιμής εκπλειστηριάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 ακίνητο της ΣΕΠΕΚ στη Νέα Αμισσό, όπου η τιμή είχε διαμορφωθεί στις 128.000 ευρώ. Πρόκειται για ακίνητο όμορο της έδρας του εργοστασίου, 53 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει και κάποια κτίσματα που παλαιότερα εξυπηρετούσε όσο το εργοστάσιο λειτουργούσε ως πυρήνας αναπαραγωγής των χοιριδίων.

Επίσης η εταιρεία είχε ακίνητο στο Σιδηροχώρι το οποίο και πουλήθηκε αντί τις 520.000 ευρώ. Αυτά διανεμήθηκαν στους δικαιούχους με βάση τον πίνακα διανομής. Η ΣΕΠΕΚ πλέον δεν διαθέτει άλλα κινητά προς εκποίηση, άλλωστε ο εξοπλισμός της είχε κριθεί εξαρχής παρωχημένος και η αξία των αποκτημάτων της ήδη υποβιβάστηκε σημαντικά, αφού δεν υπήρξε πρόταση για αγορά του εργοστασίου συνολικά. Η διαδικασία μείωσης της τιμής θα τηρηθεί για το κεντρικό ακίνητο του εργοστασίου της ΣΕΠΕΚ. Πρόκειται για το ακίνητο 400 στρεμμάτων με τα κτίσματα, καθώς και για κατάστημα ιδιοκτησίας της στην Εκτενεπόλ.

Υπόθεση πάρκινγκ :Δίκη μέσα Οκτώβρη

Σ’ ότι αφορά το πάρκινγκ η δίκη θα γίνει μέσα Οκτωβρίου και αφορά την αγωγή  της κας Πατρικίου κατά της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθη ς και του δήμου Ξάνθης. Ειδικότερα η κα Πατρικίου που είχε κηρυχθεί ανάδοχος μέσω δημοπρασίας του δημοτικού πάρκινγκ στρέφεται κατά του Γραφείου Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης υποστηρίζοντας ότι έχει εκδώσει άδεια λειτουργίας του πάρκινγκ χωρίς να έχει κάνει ούτε μία επιθεώρηση τα τελευταία 12 χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι ο  δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης είχε δεσμευτεί για την επαναλειτουργία του πάρκινγκ . Στις αρχές του χρόνου είχε μάλιστα  συναντήσεις με αρμόδιους υπουργείων. Όπως είχε αναφέρει τότε στο «Ε» αυτό που πρωτεύει είναι να απαλλαγεί από τα αυθαίρετα (σπιτάκι και Αναψυκτήριο) και υποστήριξε ότι το κύριο ακίνητο έχει άδεια ίδρυσης από παλιά και αυτό που θα γίνει τώρα είναι να εξακριβωθεί τι ακριβώς απαιτείται για την λειτουργία του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…