Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περισσότερη χρήση μάσκας, περισσότερη ρύπανση στην πόλη

Περισσότερη χρήση μάσκας, περισσότερη ρύπανση στην πόλη

0

Ατελείωτες είναι οι περιπτώσεις ασυνείδητων που πετάνε τις χρησιμοποιημένες μάσκες στο δρόμο

 Κάθε βήμα και πεταμένη μάσκα στο δρόμο του Νοσοκομείου…

 Όσο πιο πολύ παγιώνεται η χρήση μάσκας στην καθημερινότητά μας, τόσο αυξάνεται και η ρύπανση στην πόλη.

Το θλιβερό αυτό συμπέρασμα καταμαρτυρεί μια βόλτα στην πόλη, αφού σε κάθε δρόμο, πεζοδρόμιο, ακόμη και θάμνο θα βρει κανείς πεταμένη ή… κρεμασμένη χρησιμοποιημένη μάσκα!

Δυστυχώς, η πραγματικότητα αυτή αφενός δυσχεραίνει υπέρμετρα το έργο των εργαζομένων καθαριότητας και αφετέρου αυξάνει την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία, αφού παρατημένες χρησιμοποιημένες μάσκες μπορεί να δει κανείς σχεδόν… οπουδήποτε.

Ειδικά, δε στην περίπτωση του δρόμου που οδηγεί στο Νοσοκομείο (οδός Εθελοντή Αιμοδότη) η κατάσταση είναι δραματική, αφού μάσκες υπάρχουν σχεδόν σε κάθε μέτρο!

Δυστυχώς, το έλλειμμα παιδείας και περιβαλλοντικής συνείδησης αποτυπώνεται περίτρανα, ωστόσο οι ιθύνοντες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο κατά το δυνατό περισσότερο. Σχετικές συστάσεις καλό είναι να γίνονται και στους μαθητές των σχολείων, ώστε το παράδειγμα του ενός να διαμορφώσει και τις συνήθειες του άλλου.

Η εικόνα είναι πάντως, άκρως αποκαρδιωτική και ασφαλώς δε μας τιμά.

 Οδηγίες απόρριψης

Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) έχουν εκδοθεί εδώ και μήνες συγκεκριμένες οδηγίες, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την πόλη μας.

Η συλλογή, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων – συμπεριλαμβανομένης της χωριστής συλλογής με σκοπό την ανακύκλωση- πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας όμως μια σειρά επιπλέον μέτρα με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας όλων μας

Ειδικά τα χρησιμοποιημένα γάντια και τις μάσκες μιας χρήσης, δεν τα απορρίπτουμε στους μπλε κάδους, αλλά στους κανονικούς κάδους απορριμμάτων, καθώς, τα συγκεκριμένα απορρίμματα δεν ανακυκλώνονται. Πρέπει να τα απορρίπτουμε ΠΑΝΤΑ στους κάδους απορριμμάτων, καθώς η ρίψη τους στο οδόστρωμα, στα πεζοδρόμια και γενικά σε δημόσιους χώρους αποτελεί κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγήκε η προκήρυξη για 6 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις στα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης – Δείτε τις ειδικότητες 817 θέσεις ΠΕ και ΤΕ &…