Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η εκδήλωση «Εκατό χρόνια αρχαιολογικής έρευνας στην Ξάνθη» στα Άβδηρα

Η εκδήλωση «Εκατό χρόνια αρχαιολογικής έρευνας στην Ξάνθη» στα Άβδηρα

0

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια

 Είσοδος ελεύθερη με προηγούμενη κράτηση θέσεων

 Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η υπαίθρια εκδήλωση «Εκατό χρόνια αρχαιολογικής έρευνας στην Ξάνθη» με αφορμή το επετειακό έτος 2020. Φέτος, συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια, εκατό χρόνια ελεύθερου βίου κατά τη διάρκεια των οποίων η Θράκη των διαφορετικών καταγωγών, θρησκευτικών αναφορών και πολιτισμικών καταβολών κατόρθωσε να εξελιχθεί και να διαπρέψει στην τέχνη, στις επιστήμες, στο εμπόριο.

Η κα Μαρία Χρυσάφη, προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑ Ξάνθης, θα μιλήσει για το ιστορικό πλαίσιο της απελευθέρωσης της Ξάνθης και της ενσωμάτωσής της στον ελλαδικό χώρο και η κα Κωνσταντίνα Καλλιντζή, προϊσταμένη της ΕΦΑ Ξάνθης, θα μιλήσει για την αρχαιολογική έρευνα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τα εκατό χρόνια του ελεύθερου βίου της.

Πληροφορίες

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 20:00 με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στο πλαίσιο του περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως είναι υποχρεωτική η κράτηση θέσεων. Η προσυνεννόηση για την κράτηση των θέσεων θα γίνει στα τηλέφωνα 25410-51003 και 25410-52041, στις ώρες 7:00 – 15:00, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα είναι μόνο καθήμενοι. Τέλος, η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…