Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δήλωση Αμβροσιάδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στους παιδικούς σταθμούς

Δήλωση Αμβροσιάδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στους παιδικούς σταθμούς

0
paidikos stathmos

Έμφαση στην καθημερινή σχολαστική καθαριότητα-Κεντρικός στόχος να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Ομαλά και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ξάνθης χθες Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Παναγιώτη Αμβροσιάδη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε, η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των παρακάτω μέτρων και οδηγιών σε όλους τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης:

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός κατά τμήματα σε δραστηριότητες στο προαύλιο.
  • Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Οι πρωτοβουλίες της διοίκησης για τους παιδικούς σταθμούς είναι μη μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού. Το Κέντρο λαμβάνει από χθες, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού σε όλους τους σταθμούς, φροντίζοντας για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, με μοναδικό άξονα την υγιεινή και την ασφάλεια. Να δίνεται έμφαση στην καθημερινή σχολαστική καθαριότητα όλων των χώρων των Δομών και την αυστηρή τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία και την αποφυγή διάδοσης του Κορωνοϊού COVID -19.

«ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ»: Θυμηθείτε πως όσο καλύτερα προετοιμάσετε τα παιδιά σας, τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και παράλληλα θα νιώσετε και εσείς ασφάλεια και σιγουριά. Είμαι πάντα στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιμένουν γονείς, μαθητές και δάσκαλοι, για το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Πραγματοποίησαν χθες παρέμβαση στην αυλή του σχολείου, ζητώντας να μη μετατραπεί σε πειραμ…