Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η 211 ΕΜΑ της 21ης ΤΘΤ νικήτρια στο διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων με τη συμμετοχή αμερικανικών δυνάμεων (φωτο+video)Η

Η 211 ΕΜΑ της 21ης ΤΘΤ νικήτρια στο διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων με τη συμμετοχή αμερικανικών δυνάμεων (φωτο+video)Η

0

Για πρώτη φορά συμμετείχε ο αμερικανικός στρατός στην άσκηση του Δ΄ΣΣ. Για πολύτιμη εμπειρία μίλησαν ο αρχηγός της 1ης στρατιάς και ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ

Βολές στο πεδίο Πετροχωρίου από Leo 2 Hell, Leo 2 A4 και τα αμερικάνικα Abrams

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η κοινή άσκηση τεθωρακισμένων που διοργανώθηκε στο Δ’ ΣΣ για πρώτη φορά με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Η άσκηση «έκλεισε» με βολές από τα τεθωρισμένα άρματα του ελληνικού στρατού από Leo 2 Hell και Leo 2 A4 και το αμερικάνικο Abrams.

Επρόκειτο για διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν τέσσερις ουλαμοί από ταξιαρχίες του Δ’ ΣΣ μαζί με τον αμερικανικό ουλαμό, περιλαμβάνοντας δέκα συνολικά αγωνίσματα, ανάμεσά τους, μεταφορά τραυματία, βολή με πιστόλι, επισκευή ερπύστριας, μηχανοδήγηση ακριβείας, αναγνώριση στόχων, αμυντικές βολές, επιθετικές βολές κ.ά. Η τελική φάση του διαγωνισμού «έκλεισε» με σκυταλοδρομία, όπου νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο ουλαμός της 211 Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ) της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η οποία είχε και τις καλύτερες επιδόσεις στο σύνολο του διαγωνισμού. Δεύτερη ομάδα κατατάχθηκε ο αμερικανικός ουλαμός, τρίτη ο ουλαμός από την 25η ΕΜΑ της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο Πετροχώρι, τέταρτη η 21η ΕΜΑ της 23ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και πέμπτη η 12η ΕΜΑ της 31ης της Μιχακίνητης Ταξιαρχίας.

Στο πλαίσιο της τελικής φάσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και έπαινοι.

Από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις για την τακτική των αρμάτων και να προσφέρουν και να δεχθούν τη φιλοξενία στην πόλη της Ξάνθης.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος και ο ακόλουθος του αμερικανικού στρατού συνταγματάρχης Reed Anderson.

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ με βίντεο, δηλώσεις των αξιωματούχων του Ελληνικού και Αμερικάνικου στρατού και εντυπώσεις από τους επικεφαλής των πληρωμάτων που συμμετείχαν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…