Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο «Βάκχες, το σώμα δίχως σώμα» στο 63o Φεστιβάλ Φιλίππων

Ο «Βάκχες, το σώμα δίχως σώμα» στο 63o Φεστιβάλ Φιλίππων

0

 Σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, το 4ο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

 Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ρηνιώς Κυριαζή

 Σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 19.15 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος και του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζεται η παράσταση «Βάκχες, το σώμα δίχως σώμα» σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή.

Σχετικά με το έργο

Το νήμα του μύθου των Βακχών – πέντε ηθοποιοί, τέσσερις άξονες, τρεις γλώσσες, δύο φύλα, ένας τόπος αφηγούνται έναν θεό, δύο αγγέλους, τρεις γυναίκες, τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τραγουδούν τον θεό μέσα στις αντιφάσεις. Διαγράφουν την πορεία του Πενθέα από το ανίερο στο ιερό, από την πλάνη στη γνώση, από την έπαρση στην οδύνη. Μιλούν για την Αγαύη που, από την έκσταση στην τρέλα, διεκδικώντας τη δύναμη της θηλυκής θεάς κατακρημνίζεται. Την άγρια φύση που πάλλεται. Θρηνούν τον άνθρωπο που απομακρύνεται, το σώμα που αποσπάται. Τα απομεινάρια σώματος, το σώμα δίχως σώμα. Πενθούν για τα μικρά μικρά κομμάτια μας. Μια ακροβασία αποστάσεων, μια ανάγκη κυκλική, μια πάλη για το όλον.

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Χειμωνά, η σκηνοθεσία της Ρηνιώ Κυριαζή, ενώ ερμηνεύουν οι Τζουλιάννα Μπλαντγουντ, Ραφάλ Χαμπέλ, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Κώστας Σεβδαλής και Ρηνιώ Κυριαζή.

Πληροφορίες

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Είναι υποχρεωτική η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510220876, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…