Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

0

Ιδού η πρόκληση
Αγαπητέ δήμαρχε Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι επιθυμείτε να παραχθεί έργο στο δήμο μας.
Έναν χρόνο τώρα, υπήρξε μια περίοδος που ασκήσατε τα καθήκοντά σας χαλαρά χωρίς δυναμισμό και βέβαια χωρίς την παραγωγή έργου.
Ο ένας χρόνος υπήρξε χρόνος προσαρμογής για τους περισσότερους εκτός δημάρχου και Φανουράκη.
Ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για όλους. Από δω και πέρα οι Ξανθιώτες σας θέλουν πιο ζωντανούς, πιο δημιουργικούς, πιο παραγωγικούς. Διαβάστε τι έχετε υποσχεθεί στους Ξανθιώτες και ανασκουμπωθείτε.
Ο χρόνος που φεύγει δεν επιστρέφει. Αξιοποιήστε κάθε πτυχή προγράμματος, κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης, εθνικής και ευρωπαϊκής.
Τολμήστε και προχωρήστε σε ό,τι έχετε σχεδιάσει. Αντιμετωπίστε τις γραφειοκρατικές και άλλες νοοτροπίες. Εάν υπάρχει ανάγκη, συγκρουστείτε.
Η πόλη, οι Ξανθιώτες σας έδωσαν το δικαίωμα να κάνετε έργα μέσω ρήξεων.
Μη ξεχνάτε, πως εσείς θα κριθείτε, όχι οι γραφειοκράτες της Αθήνας και όσοι τοπικοί είχαν μάθει διαφορετικά.
Ξεκινήστε αγαπητοί, ΤΩΡΑ!
Ο χρόνος δεν θα σας περιμένει. Αξιοποιείστε ΟΛΕΣ τις ευκαιρίες και τις προτάσεις που προέρχονται από φίλους σας που επιθυμούν να σας βοηθήσουν.
Παράλληλα, έχετε τα αυτιά σας ανοιχτά. Ακούστε τις παρατηρήσεις, τις νέες ιδέες και έχετε ως οδηγό τον μεγάλο Φίλιππο Αμοιρίδη.
Τα παραπάνω με καλή προαίρεση, διότι γνωρίζω πως ΟΛΟΙ επιθυμείτε να πάει η πόλη της Ξάνθης μπροστά.
-Ιδού λοιπόν η πρόκληση.
Γ.Δ.


Μια ελπίδα για τα καταστήματα
Από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις. Αυτές θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.
Γενικώς είναι μια καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές να ψωνίσουν και να προμηθευτούν πράγματα που τους χρειάζονται.
Παράλληλα με την έξοδο έχουν την ευκαιρία να δουν φίλους, γνωστούς και παράλληλα να κάνουν και μια ένεση αισιοδοξίας με αγορές θεραπευτικής μορφής.
Γ.Δ.


Πορείες και διαδηλώσεις
Παρότι το πρόβλημα των συχνών διαδηλώσεων και πορειών το έχουν οι μεγάλες πόλεις, το ζούμε κι εμείς σ’ ένα “ ικανοποιητικό” ποσοστό.
Κατατίθεται λοιπόν σύντομα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον ορισμό του τρόπου που θα γίνονται οι πορείες. Δηλαδή  με δυο λέξεις πορείες με κανόνες.
Ο νόμος θα προβλέπει αρχικά τον σεβασμό στο δικαίωμα των πολιτών να πάνε στις δουλειές τους. Κι αυτό θα γίνει με τον καθορισμό από την αστυνομία πότε μια διαδήλωση ανάλογα με το πλήθος αυτών που συμμετέχουν θα διεξάγεται στα πεζοδρόμια, σε μια λωρίδα του δρόμου ή σε όλο το φάρδος αυτού.
Απλά πράγματα. Ο διαδηλωτής έχει το δικαίωμα να διαδηλώσει και οι υπόλοιποι πολίτες το δικαίωμα να κινηθούν ελεύθερα στον δρόμο.
Αμοιβαία δικαιώματα με αντίστοιχο σεβασμό.
Γ.Δ.


Περί καταγγελίας
Με μια ανώνυμη επιστολή επέλεξε εργαζόμενος στο νοσοκομείο που προσελήφθη ως επικουρικός για την αντιμετώπιση της πανδημίας να καταγγείλει τις συνθήκες δουλειάς αλλά και την στάση και την συμπεριφορά των μόνιμων έναντι των επικουρικών. Με έντονα καταγγελτικό ύφος με λίγα λόγια λέει ότι οι επικουρικοί δουλεύουν 8ωρο στην κλινική covid με ότι αυτό σημαίνει από κούραση και από αυτό που τους προκαλεί η ειδική στολή που φοράνε ενώ οι μόνιμοι 6ωρα, ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση και μεταξύ των ίδιων των επικουρικών που άλλοι σηκώνουν όλο το βάρος της κλινικής και άλλοι «εκπαιδεύονται». Κατ’ αρχάς η επιλογή της ανωνυμίας μπορεί να προφυλάσσει τον ή την  που την κάνει αλλά αποδυναμώνει την καταγγελία. Αυτό όμως που έχουμε να πούμε είναι ότι πιθανότατα έχει δίκιο για τις συνθήκες δουλειάς αλλά όταν έκανε αίτηση για να προσληφθεί δεν ήξερε ότι εκεί που πήγαινε να δουλέψει την έπαιρναν για να αντιμετωπίσει μια έκτακτη κατάσταση που δεν επαρκούσε το μόνιμο προσωπικό να την αντιμετωπίσει; Ή το βρήκε σαν μια ευκαιρία να τρυπώσει και μετά να διεκδικεί μονιμοποίηση;  Που μπορεί και να γίνει βέβαια και το ευχόμαστε.  Καταλαβαίνουμε ότι η κούραση προκαλεί αγανάκτηση αλλά καλό είναι να υπάρχει και μια αυτοσυγκράτηση. Αυτό το ύφος αδικεί την δουλειά όλων όσων εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται στα νοσοκομεία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.
Μ.Ξ. 


Ο νέος αγωγός Ποσειδών
Οι αναγνώστες της Εφημερίδας θα πρόσεξαν μια δημοσίευση στο φύλλο της Τρίτης με τον τίτλο Ανακοίνωση-Πρόσκληση του έργου “ Αγωγός ΠΟΣΕΙΔΩΝ”.
Ευκαιρία να πούμε λίγα λόγια για τον νέο αυτόν αγωγό Φυσικού Αερίου. Λοιπόν πρόκειται για έναν νέο Υποθαλάσσιο Αγωγό Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Ιταλίας με το όνομα Ποσειδών
Στην εταιρεία αυτή συμμετέχουν ισομερώς η ελληνική εταιρεία ΔΕΠΑ ΑΕ.και η Ιταλική EDISON .
O αγωγός περιλαμβάνει και χερσαίο τμήμα μήκους 763 χιλιομέτρων. Ξεκινά από την περιοχή των Κήπων Έβρου και καταλήγει στο Φλωροβούνι στην Θεσπρωτία όπου και συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ποσειδών.
Για την έναρξη και στη συνέχεια την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού υπόγειου έργου απαιτούνται ορισμένες διαδικασίες έως την έναρξη των εργασιών.
Το έργο βρίσκεται στην αρχική του αυτή φάση και η διαδρομή του σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, προβλέπεται να περάσει από τους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου του νομού μας.
Η εφημερίδα μας, όπως έγινε και με τον αγωγό ΤΑΡ, θα παρακολουθεί και ενημερώνει τους συμπολίτες για την πορεία και εξέλιξη του μεγάλου όντως αυτού έργου.
Γ.Δ.


Κτηματολογική Μελέτη
Λίγα λόγια, ενημερωτικά, προς τους δημότες των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου απ’ όπου θα διέλθει το υπόγειο τμήμα του αγωγού Ποσειδών. Στο πλαίσιο λοιπόν της υπό εκπόνηση κτηματολογικής μελέτης για τη διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των δύο δήμων.
Οι ιδιοκτήτες αυτοί, οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον διότι οι ιδιοκτησίες τους επηρεάζονται από τη διέλευση του αγωγού, πρέπει να προσέλθουν  στα γραφεία κτηματογράφησης από σήμερα 1 Ιουλίου έως 17του ίδιου μήνα.
Εκεί, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της μελετητικής εταιρείας θα συζητήσουν τα δικαιολογητικά και άλλα στοιχεία που χρειάζονται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Γ.Δ.


Σκωτσέζικο ντους με τα κρούσματα στο νομό μας
Εκεί που τα μηδενίζουμε εκεί και ξαναφουντώνουν,  φουντώνοντας και την ανησυχία για το τι θα γίνει επιτέλους με αυτή την υπόθεση. Τι γίνεται λάθος και δεν μπορούμε να εξουδετερώσουμε αυτή την εστία που συνεχώς προκαλεί νέα κρούσματα; Είναι δυνατόν όλη η Ελλάδα να  έχει 3 κρούσματα και ο Εχίνος και η Μύκη 12! Είναι εμφανές ότι το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Ξάνθη δεν είχε τα αποτελέσματα που είχε σ’ όλη τη χώρα. Αυτό αποδεικνύεται. Και κάτι, κάποιοι ίσως φταίνε για αυτό. Δηλαδή αν συνεχίσει αυτό εμείς όλο το καλοκαίρι θα έχουμε κρούσματα και θα μας βρει το νέο κύμα που περιμένουν οι επιστήμονες το Φθινόπωρο χωρίς κανένα διάλειμμα να πάρουμε μια ανάσα βρε αδελφέ!
Ναι η Ξάνθη είναι  καθαρή από κορωνοϊό . Και τι μ’ αυτό ; Οι επιπτώσεις είναι σ’ όλο  το νομό.
Μ.Ξ.


Συμφωνούμε κύριε Ζεϊμπέκ
Ο βουλευτής Ξάνθης κ. Ζεϊμπέκ, λόγω επαγγέλματος, γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται ο πυρήνας του σκανδάλου Novartis. Κι αυτό αποδεικνύεται από την δήλωσή του στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. Είπε: “ ….κι αν για τις ΗΠΑ έκλεισε η υπόθεση Novartis σε μας δεν έκλεισε. Η Novartis ήταν μεγάλο σκάνδαλο και προκάλεσε και μεγάλη ζημιά στο δημόσιο. Φάρμακα των 2,5€ έφταναν στα 100€…”
Ακριβώς εδώ είναι όλη η ιστορία. Οι ΗΠΑ έψαξαν, βγήκαν την κομπίνα που είχε στήσει η Novartis με γιατρούς κλπ και την τιμώρησαν να πληρώσει εκατομμύρια πρόστιμο. Αυτό, ναι, είναι το σκάνδαλο, που όμως στη χώρα μας δεν το έψαξε κανείς.
Αντί γι’ αυτήν την έρευνα, στοχοποιήθηκαν και κατηγορήθηκαν δέκα πολιτικοί μόνον. Μετέθεσαν το θέμα και το οδήγησαν αλλού.
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια κύριε βουλευτά, το είπατε έμμεσα και συμφωνούμε μαζί σας. Είστε εξάλλου έντιμος άνθρωπος  δεν θα μπορούσατε να μην αναγνωρίσετε την πραγματικότητα.
Τέλος η δήλωσή σας ότι “το κλίμα είναι καλό στο ΣΥΡΙΖΑ”, μετά τα όσα λέει ο Παππάς στο Μιωνή, μάλλον η κομματική υποχρέωση δεν μπορεί να κρύψει την εικόνα που είναι άσχημη.
Τα ηχητικά Μιωνή είναι απόδειξη πως κάτι σάπιο υπήρχε…
Γ.Δ.


Ξανθιώτικη αλήθεια

Είναι απαραίτητο πλέον να πούμε μια μεγάλη αλήθεια και να ενημερώσουμε τους ανθρώπους που περιμένουν να δουλέψουν με τον τουρισμό το καλοκαίρι φέτος.

Λοιπόν, με το χέρι στην καρδιά, θα πρέπει να μάθουν οι ξανθιώτες πως όσο θα υπάρχουν κρούσματα του κορωνοϊού στο νομό, η ταλαιπωρία θα υπάρχει, τα μέτρα θα ισχύουν και τουρίστα θα βλέπουμε πού και πού.

Τόσο απλά, τόσο αληθινά. Όταν στο νομό μας έχουμε το 80% των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ε, τότε κάτι πάει πολύ στραβά.

Δώδεκα κρούσματα από τα δεκαπέντε στο νομό μας. Υπερβολικά, πολλά, ανησυχητικά και χωρίς γνώση που αυτά εντοπίζονται για να ληφθούν τα μέτρα που πρέπει.

Ο νομός μας έχει υποστεί μια πρωτοφανή επιδημιολογική μόλυνση που δεν λέει να σταματήσει. Και μπορεί μεν ο Χαρδαλιάς να μιλά ευγενικά, ανθρωπιστικά, αλλά υπάρχουν κι άλλες πλευρές, κι άλλοι άνθρωποι, η πλειοψηφία. Οι οποίοι διαπιστώνουν με λύπη τους πως η υπερβολική ευγένεια δεν αρκεί για να προστατέψεις τους υγιείς από τους λίγους ανόητους φορείς.

Τούτοι οι λίγοι έχουν κάνει άνω-κάτω έναν νομό, χιλιάδες ανθρώπους.

-Κύριε Χαρδαλιά μου, με μεταφορική έννοια, ο λαός μας λέει “όπου δεν περνά ο λόγος, περνά η ράβδος”, δηλαδή ο νόμος.

Γ.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…