Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

0

Δροσερά κοινωνικά στέκια
Πράσινο, σκιερά μέρη στο δημοτικό και δημόσιο χώρο μας λείπουν μεν, χρειάζονται δε. Για να καθίσει κάποιος, να ξαποστάσει, να πάρει ανάσες δροσιάς στην πόλη, κυρίως στο κέντρο. Το παγκάκι, η σκιά, η δροσιά, είναι πράγματα απαραίτητα σε μια πόλη. Πράγματα απλά, εύκολα, με λίγο κόστος αλλά με σημαντική προσφορά στους δημότες.
Αυτές οι μικροπαρεμβάσεις μπορούν να γίνουν και στις γειτονιές, προσφέροντας μια έξοδο σε μητέρες, γιαγιάδες, παιδιά, παππούδες.
Ας το σκεφτούν εκεί στο δήμο κι ας δράσουν αναλόγως.
Σαν πρώτη μάλιστα ιδέα τους προτείνω ν΄αξιοποιήσουν τα οικόπεδα που υπάρχουν σε διάφορα μέρη της πόλης. Να τα καθαρίσουν, να βάλουν παγκάκια και να τα κάνουν δροσερά κοινωνικά στέκια.
Γ.Δ.


Σούπερ Μάρκετ νέας εποχής
Σημαντικές αλλαγές ξεκίνησαν στον χώρο των Σούπερ Μάρκετ. Όλα τα μεγάλα Μάρκετ, εκτός του Lidl, οργανώνουν και θα καθιερώσουν πωλήσεις μέσω του Ίντερνετ.
Δηλαδή ο πελάτης θα «μπαίνει» στο site του Μάρκετ και από κει, από τη λίστα των προϊόντων θα παραγγέλνει αυτά που επιθυμεί. Τα προϊόντα δε αυτά, θα έρχονται με delivery στο σπίτι του. Αλλαγές επομένως, μεγάλες και στο πνεύμα της εποχής.
Εξάλλου υπάρχει το προηγούμενο της αμερικανικής εταιρείας «Amazon” του Μπέζου που κάνει ακριβώς αυτό με χιλιάδες προϊόντα που τα στέλνει σ’ ολόκληρο τον κόσμο
Γ.Δ.


Το κουτσομπολιό ως ένδειξη δημοσιογραφίας
Σημείο των καιρών κι αυτό. Υπάρχουν έντυπα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εσχάτως site που έχουν αναγάγει το κουτσομπολιό ως δήθεν… δημοσιογραφική αποστολή.
Οι ίδιοι το γνωρίζουν πως δεν είναι έτσι. Το δικαιολογούν όμως για να καλύπτονται σε μια ατελείωτη ενασχόληση με την ιδιωτική ζωή κάποιων.
Πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές στο στόχαστρο, σ΄ ένα ατελείωτο κουτσομπολιό. Σαν τάχα μου από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον…
Από την άλλη βέβαια θα πρέπει ευθαρσώς να παραδεχτούμε πως το «μάτι στην κλειδαρότρυπα» συγκινεί πολλούς και τους ευχαριστεί ως ενασχόληση. Γι’ αυτό εξάλλου και βρίσκει τόσους πολλούς ν’ ασχολούνται μαζί του. Το κουτσομπολιό, κάποιους τους τρέφει…
Γ.Δ.


Λογιστήρια παντός θέματος
Δικαιολογημένη απολύτως η απεργιακή κινητοποίηση των Λογιστών της χώρας Πέμπτη και Παρασκευή. Τα λογιστήρια έχουν πλέον μεταβληθεί σε γραφεία παροχής κάθε εργασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ουσιαστικά έχουν αντικαταστήσει τα ΚΕΠ και την Εφορία. Δουλεύουν εξυπηρετώντας τους πολίτες για κάθε οικονομικό, συνταξιοδοτικό θέμα, ανεργίας, πρόσληψης, θέματα προνοιακά, και άλλα που δεν έχουν τελειωμό.
Η κύρια απασχόλησή τους έχει μείνει πίσω, κατήντησαν οι υπόλοιπες ασχολίες κυρίαρχες. Και το πιο ωραίο; Συνέχεια φορτώνονται νέα πράγματα στα λογιστικά γραφεία που πλέον σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Γ.Δ.


Τα «κεφάλια» μέσα για άλλες 7 μέρες όλοι οι δήμοι της Ξάνθης
Με απόφαση Χαρδαλιά παρατείνονται για άλλες  7 μέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Ιουλίου τα ίδια περιοριστικά μέτρα όπως ακριβώς ίσχυαν για όλους τους δήμους της Π.Ε. Ξάνθης. Τα μέτρα για τους δήμους Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου  και Μύκης. Να διευκρινίσουμε ότι στον Εχίνο και στην Κοινότητα Μύκης ισχύουν αυστηρότερα μέτρα. Η παράταση των μέτρων κρίθηκε αναγκαία από τα επιδημιολογικά στοιχεία.
Φαντάζει πολύ μακρύ αυτό το τούνελ… Έχουμε όλοι κουραστεί και η οικονομία του νομού μας είναι υπό κατάρρευση.
Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι είναι τι δεν κάναμε σωστά εμείς και η πολιτεία και ζούμε αυτή την κατάσταση. Να μην μπορούμε να μηδενίσουμε τα κρούσματα και συνεχώς να έχουμε νέα. Είναι απογοητευτικό .
Μ.Ξ.


Όμορφη και πρακτική πόλη
Η συζήτηση στην παρέα, το καλοκαιρινό βραδάκι στην βεράντα με δροσερά ποτά. Αναπόφευκτα στα θέματα ήρθε και αυτό της πόλης και της δημοτικής αρχής.
Ακούστηκαν διάφορα. Άλλα υπέρ, άλλα κριτικά αλλά με σχέση υπομονής και άλλα με περιεχόμενο ιδεών που κατατέθηκαν στη συζήτηση με διάθεση απλών προτάσεων.
Έτσι, η παρέα στο τέλος κατέληξε πως όλοι θέλουν μια όμορφη, πράσινη, καθαρή και πρακτική στις λειτουργίες της πόλη.
Πόλη για όλες τις ηλικίες, για όλους τους ανθρώπους. Για Υγιείς, για άλλους με προβλήματα κίνησης, με σεβασμό και φιλικό πνεύμα προς όλους, όχι ανεκτικό στις ομάδες αυτών που δεν την σέβονται, δεν την αγαπούν. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή, τονίστηκε ιδιαίτερα, θα πρέπει να επιβληθεί ο νόμος και η πόλη να προστατευθεί από τις ομάδες αυτές.
Γ.Δ.


Γιατί τους ψηφίζουν
Οι πολίτες ψηφίζουν τις κυβερνήσεις, τους δημάρχους και περιφερειάρχες για να τολμούν. Δεν τις ψηφίζουν για να διαιωνίζουν τα προβλήματα ή να τα κρύβουν κάτω από το χαλί.
Άρα, στο τοπικό μας περιβάλλον, πρέπει να ισχύει το ίδιο. Κι αν δεν το έχουν στις προτεραιότητές τους οι τοπικοί μας άρχοντες, κάνουν λάθος.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν άπαντες πως ψηφίζονται για να τολμούν, να συγκρούονται, να εφαρμόζουν νέες ιδέες, να καινοτομούν γενικώς.
Σίγουρα δεν ψηφίζονται για να γίνουν απλοί διαχειριστές της καθημερινότητας.
Γ.Δ.


Ένα μεγάλο έργο
Χρόνια τώρα, αναμένουμε οι δημότες των τεσσάρων δήμων και περισσότερο οι του Μητροπολιτικού να δούμε να υλοποιείται κάποιο μεγάλο έργο.
Έργο που θα σηματοδοτήσει την παρουσία αλλά και έμπνευση της δημοτικής αρχής. Ελπίδες υπάρχουν για την παρούσα δημοτική αρχή μια και ο τέως δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος δεν διακρίθηκε για την παραγωγή έργων γενικώς. Είχε μία έφεση στις ασφαλτοστρώσεις (!) κι αυτές προς το τέλος της θητείας του.
Αισιοδοξούμε ελπίζοντας να δούμε επιτέλους κάποιο σημαντικό έργο στο δήμο Ξάνθης πρωτίστως αλλά και στους υπόλοιπους βεβαίως.
Γ.Δ.


«Αποκαλύψεις» Καμμένου
Με μία εικόνα που δεν θύμιζε καθόλου αυτήν την εποχής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμφανώς αδυνατισμένος και με τη σύζυγό του στο πλευρό του, εμφανίστηκε εχθές το πρωί ο Πάνος Καμμένος για να «πει την αλήθεια στο λαό» όπως είχε προαναγγείλλει.
Αποκαλύψεις ωστόσο δεν έκανε, απλά αντέκρουσε τις κατηγορίες εναντίον του αποδίδοντας την εμπλοκή του σε Παπαγγελόπουλο, Μαρινάκη, και Δημήτρη Καμμένο.
Άφησε μάλιστα υπόνοιες για τις σχέσεις του Μαρινάκη με τον δολοφονημένο κουμπάρο του Σπύρο Παπαχρήστου, αναρτώντας στο twitter σχετικές φωτογραφίες για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, και βέβαια υπερασπίστηκε τη συμβία του που «βρέθηκε στο στόχαστρο για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες» και δέχθηκε σεξιστικά σχόλια.
Επανήλθε και στη γνωστή του κόντρα με τον Κοτζιά, εκθειάζοντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα, προσδοκώντας προφανώς στήριξη από αυτόν για τα επερχόμενα.
Ο Καμμένος τώρα που πλέον έχει παρέλθει η εποχή του «εσείς στα 4», άρχισε τις κουτσαβάκικες προσπάθειες κατευνασμού τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη με συναισθηματικές αναφορές στον πατέρα του, όσο και του Αντώνη Σαμαρά, με το φόβο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιμείνει να τον «πάει μέχρι τέλους»…
Η αίσθηση ωστόσο που μένει από τις «αποκαλύψεις» Καμμένου, είναι πως όλες αυτές οι δυσώδεις υποθέσεις που εμπλέκεται, έχουν εξελιχθεί σε κινούμενη άμμο για τον ίδιο και τους συν αυτώ. Όσο τις σκαλίζει για να δικαιολογηθεί, τόσο βυθίζεται περισσότερο…


Ακατανόητη η απόφαση για «καραντίνα» στον οδικό τουρισμό στην περιοχή μας
Άρον άρον τα μάζεψαν και έφυγαν όσοι Βούλγαροι που είχαν έρθει μετά την κυβερνητική εντολή να κλείσουν όλες οι πύλες εισόδου από Βουλγαρία πλην του Προμαχώνα. Φοβήθηκαν μην εγκλωβιστούν. Μέσα σε λίγες ώρες ακυρώθηκαν τα πάντα σε καταλύματα ή ξενοδοχεία. Η αιτιολογία από πλευράς κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ότι υπάρχει έξαρση κρουσμάτων στην Βουλγαρία και φοβούνται μην μας επιβαρύνουν. Τότε γιατί δεν κλείνουν και τον Προμαχώνα. Γιατί αφήνουν τους Έλληνες να πηγαίνουν για ψώνια και στην Βουλγαρία και στην Τουρκία που απαγορεύεται για του Τούρκους. Τους ελέγχει κανείς όταν έρχονται από Βουλγαρία ή Τουρκία μήπως μαζί με τα ψώνια μεταφέρουν και κορωνοϊό. Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Δεν μπορεί έτσι ελαφρά τη καρδία σας κλείνουμε για να σας προστατεύσουμε και υπάρχουν άλλοι δίαυλοι ανοιχτοί. Διαφορετικά το θέμα φωνάζει για άλλου είδους σκοπιμότητες.
Και σε κάθε περίπτωση να αντιδράσουν δυναμικότερα οι τοπικοί φορείς και πολιτικοί παράγοντες.
Και τώρα που ήρθε ο λόγος μας στους πολιτικούς… Τι έγινε μ εκείνο το ραντεβού με τον πρωθυπουργό που οι φορείς κατά την σύσκεψή τους εξουσιοδότησαν τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη να κλείσει; Πέρασε τόσος καιρός και δεν ανακοινώθηκε τίποτε. Μην περάσει το καλοκαίρι φοβάμαι…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…