Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεχίζουν οι έριδες και για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις στην Οικονομική Επιτροπή

Συνεχίζουν οι έριδες και για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις στην Οικονομική Επιτροπή

0

Γιατί δεν υπερψήφισαν τις απολυμάνσεις στα σχολεία «Δήμος Πρότυπο» και «Ξάνθη για Όλους»

Για ακόμη μία φορά διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παρατάξεις «Δήμος Πρότυπο» και «Ξάνθη για Όλους» μέσω των μελών τους στην Οικονομική επιτροπή για τη συνέχιση των δια περιφοράς συνεδριάσεων, που δεν επιτρέπουν, όπως σημειώνουν, να γίνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις και να αναπτυχθεί διάλογος.

Μπάμπης Δημαρχόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος επέλεξαν να καταψηφίσουν και τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ ο Παναγιώτης Σταυρακάρας καταψήφισε το πρώτο και ψήφισε λευκό στο δεύτερο.

Τα θέματα της συνεδρίασης της Τρίτης ήταν:

1.Αποδοχή υποβολής πρότασης με τίτλο: «Ανάπτυξη – Επέκταση Συστήματος Υπόγειας Αποθήκευσης & Αποκομιδής Απορριμμάτων σε κοινόχρηστα σημεία του Δ. Ξάνθης», αποδοχή κάλυψης του επιπλέον ποσού, έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για τη διενέργεια της προμήθειας, αποδοχή των όρων της αριθμ.7035/2-12-19 πρόσκλησης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Ξάνθης

2.Επιλογή της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, έγκριση τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης με αρ.πρωτ.11989/ 27-05-2020 της διεύθυνσης Κ.Π.Α.Π.Π., έγκριση όρων διαπραγμάτευσης της μελέτης με αρ.πρωτ.11989/ 27-05-2020 της διεύθυνσης Κ.Π.Α.Π.Π. συγκρότηση τριμελούς επιτροπής διαπραγμάτευσης.

Ο «Δήμος Πρότυπο» ως προς την ψηφοφορία σημείωσε:

Θέμα 1: «ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ α) υπάρχουν σαφείς αναφορές σε τεχνικές προδιαγραφές που «φωτογραφικά παραπέμπουν σε συγκεκριμένο σύστημα υπόγειων κάδων μιας συγκεκριμένης εταιρείας ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ β) επί της χωροθέτησης επιλέγεται σημειακά η αντικατάσταση των υφιστάμενων κτιστών κάδων 250 λίτρων και όχι η αντικατάσταση τροχηλάτων ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ γ) επί της χωροθέτησης επίσης επιλέγεται αποσπασματικά σε μη πυκνοκατοικημένες περιοχές και οικισμούς, η αντικατάσταση ενός πολύ μικρού μέρους τροχήλατων για τις οποίες δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης ενώ είναι οξύτερο το ζήτημα εντός του οικιστικού ιστού και στο κέντρο ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ δ) με την επιχειρούμενη από την νέα δημοτική αρχή, δήθεν επέκταση του προγράμματος υπογειοποίησης των τροχήλατων κάδων που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, με τον τρόπο που επιχειρείται σήμερα να γίνει θα επιφέρει και μεγαλύτερη δυσλειτουργία στο σύστημα αποκομιδής και μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης αλλά και μετέπειτα λειτουργικών εξόδων».

Θέμα 2: «ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ α) παρότι οι απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες είναι ένα αναγκαίο μέτρο, ήδη έπρεπε να είχε γίνει και σήμερα να είμαστε στη διαδικασία της επανάληψης του μέτρου. ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ β) δεν συμφωνούμε με την συγκεκριμένη επιλεχθείσα διαδικασία η οποία επί της ουσίας αποτελεί ακόμα μία απευθείας ανάθεση, πρακτική η οποία είναι προσφιλής στη νέα δημοτική αρχή».

Η «Ξάνθη για Όλους» μέσω του Π. Σταυρακάρα γνωστοποίησε ως προς τη στάση της παράταξης:

Θέμα 1: «ΚΑΤΑ, διότι δεν είναι επείγον ζήτημα και με τον τρόπο που διενεργείται η σημερινή συνεδρίαση δεν μπορούμε να καταθέσουμε τα διευκρινιστικά ερωτήματα, προκειμένου να αποφασίσουμε εάν είναι πλήρης, συγκεκριμένη και αιτιολογημένη η πρόταση που καταθέτουμε, ως Δήμος Ξάνθης, για την προμήθεια των υπόγειων κάδων».

Θέμα 2: «ΛΕΥΚΟ, διότι ενώ συμφωνούμε απόλυτα με την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων απολυμάνσεων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναγκαιότητα άλλωστε που πρώτοι εμείς σας είχαμε επισημάνει, εντούτοις διαφωνούμε με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, η οποία χρησιμοποιείται για ιδιαίτερους σκοπούς και λόγους και όχι για συνθήκες ομαλοποίησης όπως είναι οι σημερινές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο αρχείο η μήνυση Τοψίδη σε Παπαθεοδώρου, Γάκη και Δελησταμάτη για την υπόθεση της Selecta

Τους είχε κατηγορήσει για παράβαση καθήκοντος Ανακοίνωση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννηση…