Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Προς νέα διοίκηση η ΔΕΣΜ-ΟΣ

Προς νέα διοίκηση η ΔΕΣΜ-ΟΣ

0

Ορίστηκε προσωρινός πρόεδρος ο Αντώνης Φραντζής-Πρόσκληση για ορισμό νέου ΔΣ στις 3 Ιουλίου

Αλλάζει υπέρ των Επιμελητηρίων η ισορροπία στη διοίκηση της εταιρείας διαχείρισης έργων στήριξης ΜμΕ. Θα ορίσει 7 από τα 13 μέλη του ΔΣ

Αλλάζει υπέρ των επιμελητηρίων η ισορροπία στη Διοίκηση της ΔΕΣΜΟΣ, όπως συμβαίνει και στις άλλες έξι εταιρείες διαχείρισης προγραμμάτων της χώρας. Τα επιμελητήρια της ΑΜΘ προκάλεσαν Γενική Συνέλευση στις 2/6 και αποφασίστηκε να προχωρήσει ο φορέας σε νέες εκλογές, όπου αντί για τη συμμετοχή επτά μελών από την Περιφέρεια και έξι από τα επιμελητήρια, στο 13μελές όργανο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι αντιστρόφως

Προσωρινός πρόεδρος ανέλαβε ο Αντώνης Φραντζής και έχει σταλεί πρόσκληση για συνέλευση στις 3/7 προκειμένου να αναδειχθεί το νέο ΔΣ.

Τα επιμελητήρια σημειώνουν ότι αξιοποίησαν νομικά εργαλεία προκειμένου να αρθεί δυσλειτουργία που διαπιστώθηκε, αποθέτοντας ευθύνη και στην απερχόμενη πρόεδρο Κατερίνα Ιωαννίδη.

Στην ανακοίνωσή τους τα επιμελητήρια της ΑΜΘ ενημερώνουν: «η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διαχειριστικής Έργων Στήριξης ΜΜΕ-Οικονομική Συμβουλευτική (ΔΕΣΜ-ΟΣ) συστάθηκε στις 29-10-1996 με συμβαλλόμενα ιδρυτικά μέλη: την ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΞΑΝΘΗΣ, την ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ, την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ, το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΡΑΜΑΣ, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΒΡΟΥ, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΞΑΝΘΗΣ, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ, την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ.

Ήδη σήμερα εταίροι είναι: η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ, το ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, καθώς σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ Α’ 87/7-6-2010 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαδέχθηκε τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και την Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση».

Στη συνέχεια αναφέρουν: «Μετά από 24 έτη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ διέκριναν δυσλειτουργίες στην εταιρεία  που έθεταν σε κίνδυνο το σκοπό της, χωρίς ευθύνη δική τους λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Πρόεδρο, και για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων η από 16-6-2020 Γενική Συνέλευση των εταίρων αποφάσισε να ορίσει προσωρινό Πρόεδρο της εταιρείας τον Αντώνιο Φραντζή του Νικολάου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…