Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 335 «συναγερμούς» για κορωνοϊό αντιμετώπισε το Νοσοκομείο Δράμας

335 «συναγερμούς» για κορωνοϊό αντιμετώπισε το Νοσοκομείο Δράμας

0

Σε αναλυτική ενημέρωση προχώρησε η διοικήτρια του Νοσοκομείου. Επτά τα θετικά κρούσματα στο νομό, τα τέσσερα νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο αναφοράς

 Σε αναλυτική ενημέρωση για το διάστημα της έξαρσης της πανδημίας προχώρησε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, η οποία σημείωσε: «κατά το διάστημα από 06-03-2020 έως 09-06-2020 στο Νοσοκομείο μας αντιμετωπίστηκαν 335 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού (335 συναγερμοί) από τα οποία τα θετικά ήταν τα 7. Τα 4 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς και αποθεραπεύτηκαν ενώ τα 3 παρέμειναν αυτοπεριορισμένα κατ’ οίκον. Η ιχνηλάτηση δύο εξ αυτών, με καμία απολύτως συσχέτιση μεταξύ τους, οδήγησε σε έλεγχο 41 ατόμων του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας. Η άμεση και άκρως αποτελεσματική αντίδραση του στελεχιακού μας δυναμικού είχε στόχο την διασφάλιση της υγείας του προσωπικού, των νοσηλευομένων μας αλλά και την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας όλων των Κλινικών και των λοιπών Τμημάτων μας.

Όλο το διάστημα της αντιμετώπισης, μίας από τις μεγαλύτερες απειλές της υγείας όλων, πετύχαμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες χάρη στην ειδική εκπαίδευση των στελεχών μας, τις γνώσεις που διαθέτουν, το υψηλό αίσθημα ευθύνης όλων των εργαζομένων, αλλά και τις νέες συνεργασίες που ανέπτυξαν τα Τμήματα του Νοσοκομείου μεταξύ τους». Η ίδια τόνισε ότι «εγκαταλείποντας την καραντίνα, έρχονται στην επιφάνεια και δύσκολα. Η ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας θα είναι βλαπτική για τη χώρα μας. Θα κινδυνεύσει όχι μόνο η υγεία μας αλλά και η τραυματισμένη οικονομία μας» και πρόσθεσε: «ξεκίνησε ήδη η επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των χειρουργείων που είχαν αναβληθεί. Από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 που ξεκίνησε σταδιακά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων Χειρουργείων διενεργήθηκαν 84 εργαστηριακές εξετάσεις για COVID-19, σε επίπεδο προεγχειρητικού ελέγχου», καταλήγοντας: «μετά την αρχική νίκη στον έλεγχο της πανδημίας, έχουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο απέναντι στη νόσο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…