Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απελπιστικές πιέσεις στα Νοσοκομεία της ΑΜΘ

Απελπιστικές πιέσεις στα Νοσοκομεία της ΑΜΘ

0

11 νέες εισαγωγές στο Νοσοκομείο αναφοράς. 93 συνολικά οι νοσηλευόμενοι εκ των οποίων 18 στη ΜΕΘ-Κατειλημμένες και η 7 ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης

 «Φρακάρει» η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας-Πάνω από 100 άτομα του νοσοκομείου Δράμας νοσούν ή έχουν τεθεί σε καραντίνα

 Ασφυκτικές πιέσεις δέχονται τα Νοσοκομεία της ΑΜΘ, που κάθε 24ωρο δοκιμάζονται και περισσότερο.

Την Τετάρτη στο νοσοκομείο αναφοράς έγιναν 11 εισαγωγές ενώ δόθηκαν ακόμη 14 εξιτήρια. Η κατάσταση πιέζεται όλο και περισσότερο καθώς στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διακομίζονται βαριά περιστατικά από τη Καβάλα και τη Δράμα για νοσηλεία

Χθες, στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 93 ασθενείς ,εκ των οποίων οι 71 σε κλινικές covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας και 4 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Η κατάσταση είναι οριακή, αλλά προς ώρας ελεγχόμενη στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου οι κλίνες covid έχουν επεκταθεί, για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες. 84 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ και οι 7 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Την ίδια στιγμή, η διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό, με βαριά συμπτώματα, σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας αποτελεί πλέον τη μοναδική λύση για το Νοσοκομείο της Καβάλας, αφού δεν υπάρχει καμία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr η πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ του νοσοκομείου Καβάλας, Κλαίρη Λαμπίρη, λόγω της έλλειψης κρεβατιών στη ΜΕΘ διακομιδές ασθενών έχουν γίνει αρκετές και θα συνεχίσουν να γίνονται και το επόμενο διάστημα.

«Διακομίζουμε ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων περιοχών, όπου θα μπορέσουμε να βρούμε κάποιο άδειο κρεβάτι. Έχουν γίνει αρκετές μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουν να γίνονται κι άλλες. Δώδεκα κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό διαθέτει το νοσοκομείο μας και όλες είναι γεμάτες. Επίσης, υπάρχουν και άλλες έξι κλίνες σε ΜΕΘ για ασθενείς με άλλες παθήσεις, αλλά εκεί δεν μπορούμε να βάλουμε νοσούντες με κορωνοϊό», λέει στο ethnos.gr η κ. Λαμπίρη.

Εντωμεταξύ, τραγική είναι και η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με τον οποίο επικοινώνησε το CNN Greece, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, η κατάσταση στη Δράμα είναι τραγική, η μπάλα χάθηκε, για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, ενώ έχουν συμβεί εγκληματικές αμέλειες, αφού στις κλινικές έχουν αναμειχθεί ασθενείς που νοσούν με COVID-19, με άλλους ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα». Δυστυχώς στη Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες Εντατικής Θεραπείας, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Ερώτηση για την κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας απηύθυνε στον υπουργό υγείας η βουλευτής ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου, όπου τονίζει τις ανεπάρκειες που υπάρχουν, καθώς και την αποδυνάμωση του νοσοκομείου, καθώς 100 και πλέον άτομα από το προσωπικό νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…